23948sdkhjf

Første afgørelse om forrentning af indskudskapitalen er faldet

Forsyningstilsynet har afgjort, at Ringsted Fjernvarme kan opkræve 114.990 kr. hos virksomhedens varmeforbrugere til forrentning af indskudskapitalen for 2019.

Det oplyser Forsyningstilsynet på sin hjemmeside.

Det er første gang, at Forsyningstilsynet har behandlet en ansøgning fra en varmevirksomhed og godkendt forrentning af indskudskapitalen efter de nye regler, som blev indført i maj 2017 om opgørelse af varmevirksomhedernes forrentningsgrundlag.

Var der ikke indført nye regler, så kunne Ringsted Fjernvarme have opkrævet ca. 2,1 mio. kr. i 2019 hos varmeforbrugerne til forrentning af indskudskapitalen.

- Man kan dog ikke konkludere, at regelændringen vil have samme markante effekt i de efterfølgende sager, som Forsyningstilsynet for tiden behandler efter ansøgninger fra varmevirksomheder om forrentning, skriver Forsyningstilsynet på sin hjemmeside.

Ringsted Fjernvarmes ansøgning var første af 24 ansøgninger om forrentning af indskudskapitalen, som Forsyningstilsynet i øjeblikket har under behandling efter de nye regler.

Fakta

Varmevirksomheder kan i henhold til varmeforsyningsloven ansøge Forsyningstilsynet om at få godkendt opkrævning af forrentning af indskudskapital hos varmeforbrugerne.

Reglerne på området blev ændret i maj 2017 så varmevirksomheder fremover alene kan få godkendt forrentning af den del af indskudskapitalen, der anvendes til virksomhedens drift eller anlægsinvesteringer, også kaldet anvendt indskudskapital.

Regelændringen betyder derfor som udgangspunkt, at den forrentning, virksomhederne får godkendt og kan opkræve i varmeprisen fremadrettet, bliver mindre end tidligere.

Effekten af regelændringen varierer dog betydeligt og afhænger bl.a. af hvilket grundlag virksomhederne tidligere har ansøgt om forrentning på baggrund af, samt finansieringen af virksomhedens drift og anlægsinvesteringer, herunder afskrivninger på anlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08