23948sdkhjf

John Jensen VVS konverterer damp til vand Ved Vesterport

John Jensen VVS afslutter nu en omfattende teknisk opgradering til 52 millioner kroner af den 10 etager høje og 40.000 etagemeter store ejendom Ved Vesterport i København. 

Hovedentreprisen, der har taget to år, udgør VVS-selskabets hidtil største opgave og omfatter omlægning af den eksisterende dampvarmecentral til fjernvarme, installation af nye rørsystemer og 1.700 nye radiatorer samt etablering af en ny energivenlig varmecentral med en kapacitet på 2,6 MW. 

- Derudover omfatter entreprisen – foruden byggestyring samt diverse murer- og tømreropgaver – etablering af nye styringssystemer til el og installation af 16 CTS-styrede ventilations- og køleanlæg, fortæller projektchef Claus Ebert Hansen fra John Jensen VVS. 

Beregninger fra Rambøll viser, at den tekniske opgradering af ejendommen vil kunne reducere det årlige energiforbrug med 3,6 millioner kWh svarende til en årlig besparelse på 2,6 millioner kroner.

Om ejendommen Ved Vesterport

Ejendommen Ved Vesterport, der stod færdig i 1932 og af Poul Henningen i Politiken blev anmeldt som 'moderne uden at være mode', er med inspiration fra byggeriets af New Yorks skyskrabere med konstruktioner i sammenboltede og betonindstøbte ståldragere tegnet af arkitekterne Ole Falkentorp og Povl Baumann.

Og ejendommen indtog - både på grund af dens usædvanlige kobberfacader, dens ekstravagante udstyr med elevator, aircondition og lysreklamer og dens funktion som kontorhotel med Europas største underjordiske garage – hurtigt en plads blandt byens attraktioner.

I øvrigt blev ejendommen Ved Vesterport under besættelsen annekteret af tyskerne, der som bombeskjold indrettede loftet med fangeceller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109