23948sdkhjf

Kommune: Flyt Danmarks nye havmøllepark sydpå

De kystnære havmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord er ikke just blev vel modtaget af borgere på den jyske vestkyst. Det ser dog ikke ud til, at Danmarks nye store havmøllepark vil få lige så ringe en modtagelse.

På et møde fornyligt, hvor energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt mødtes med repræsentanter fra de jyske kystkommuner Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig, var stemningen overvejende positiv.

Det skriver dagbladet Holstebro-Struer.

Nu har Ringkøbing-Skjern bragt den gode stemning et skridt videre. Her vil politikerne gerne, at ministeriet undersøger muligheden for at flytte parken længere sydpå.

Det fremgår af et udkast til et høringssvar, som byrådspolitikerne behandler torsdag. Vedtages udkastet vil byrådet opfordre til en undersøgelse af den sydligere placering af vindmølleparken.

I byrådets optik vil en sydligere placering af havmølleparken tilgodese erhvervsfiskeriet og give mulighed for at sende møllerne længere ud på havet.

Energi-, forsynings- og klimaminsteriet arbejder i øjeblikket på to mulige placeringer for Danmarks næste store havmøllepark på 800 MW. Én ved Kriegers Flak og én ved den danske vestkyst, nærmere bestemt ud for Nissum Fjord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078