23948sdkhjf

Stormløb mod kystnære møller og European Energy

Onsdag i sidste uge afholdte Energistyrelsen og European Energy borgermøde om den kystnære havmøllepark Jammerland Bugt, der skal placeres i Jammerland Bugt ud for Kalundborg.

Det møde løb ikke stille af sig.

Forud for mødet var der kritik af valget af tidspunkt, ønsket om tilmelding og forplejningen på selve mødet. På selve mødet fortsatte den mere eller mindre konstruktive kritik med at hagle ned over repræsentanterne fra Energistyrelsen og European Energy.

Efter mødet har Energistyrelsen grundet voldsom efterkritik set sig nødsaget til at komme med en undskyldning for det, som af borgerne blev opfattet som ikke-lyttende og arrogant.

VVM-redegørelsen sagens kerne
Det helt store kritik-punkt på mødet var den VVM-redegørelse som European Energy har fået udarbejdet af Orbicon.

Modstandere af projektet kalder VVM-redegørelsen skandaløst ringe, fyldt med graverende fejl, mangelfuldt og bevidst manipuleret.

Foreningen 'Beskyt Jammerland Bugt' skriver på sin hjemmeside, at man blandt andet er bekymret for de sandsynlighedsberegninger for kollisioner mellem skibe og vindmøller, der er anvendt i VVM-redegørelsen, ligesom man er bekymret for de anvendte sigtbarheder.

Afventer høringsperioden
Hos European Energy, der står bag Jammerland Bugt, er kritikken ikke prellet helt af, men selskabet vil gerne vente med at forholde sig til konkrete kritikpunkter til høringsperioden udløber med udgangen af februar.

- Der er ganske rigtig kritik af projektet, og måske også mere end vi har oplevet på visse andre projekter. Det gør naturligvis indtryk, at en gruppe borgere ikke ønsker projektet gennemført, og det tager vi med i betragtning, når vi evaluere projektet, siger Joachim Steenstrup hos European Energy og tilføjer:

- I forhold til kritikken af VVM-redegørelsen, så har vi noteret os, at der kommer en række bemærkninger og kritikpunkter til VVM'en fra den samme gruppe borgere. Dem ser vi frem til at adressere i de kommende måneder.

European Energy afventer i øjeblikket en etableringstilladelse fra Energistyrelsen. Når den er i hus, vil selskabet tage en endelig investeringsbeslutning. 

Kommenter artiklen (5)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125