23948sdkhjf

To danske virksomheder blandt verdens mest bæredygtige

En analyse af verdens 100 mest bæredygtige globale virksomheder placerer det danske ingrediensfirma Chr. Hansen på førstepladsen, mens Ørsted sniger sig ind på en fjerdeplads.

De danske virksomheder på listen

1. Chr. Hansen Holding
4. Ørsted
34. Vestas Wind Systems
58. Novo Nordiske

Analysen er udarbejdet af det canadiske analysehus og erhvervsmagasin Corporate Knights. Det oplyser Børsen.

Bæredygtighedsanalysen er baseret på en række parametre som tilsammen afgør en virksomheds samlede bæredygtighed. Blandt andet produktivitet i forhold til CO2-udledning og andel af bæredygtig omsætning.

Ørsted blev nummer 4
I analysen endte Ørsted ikke alene på en fjerdeplads. Selskabet blev også ranket som det mest bæredygtige energiselskab i verden.

Ifølge Corporate Knights præsterer Ørsted særligt godt i indekset, fordi en stor del af selskabets indtægter kommer fra produkter eller tjenesteydelser, der har miljømæssige eller sociale gevinster.

- Hos Ørsted har vi over det seneste årti reduceret CO2-udledningen fra vores energiproduktion med 67% på vejen mod vores vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. At rangere blandt verdens mest bæredygtige selskaber gør os ydmyge og stolte og ansporer os til at fortsætte vores globale investeringer i bæredygtig energi, siger Henrik Poulsen, adminsitrerende direktør hos Ørsted.

Verdens mest bæredygtige firmaer

  1. Chr. Hansen Holding - fødevareingredienser
  2. Kering SA – beklædning og tilbehør
  3. Neste Corporation – olie, raffinaderier, biobrændstoffer
  4. Ørsted - energiselskab
  5. GlaxoSmithKline plc – biofarma-virksomheder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094