23948sdkhjf

Efter borgermøde: Energistyrelsen beklager arrogance

Onsdag i sidste uge afholdte Energistyrelsen et borgermøde, hvor borgere i Kalundborg og omegn kunne få forklaret VVM-rapporten og stille spørgsmål angående European Energys kystnære havmølleprojekt Jammerland Bugt.

Det har affødt massevis af kritik. Både af projektet, bygherre og Energistyrelsen. Det skriver SN.dk

Først og fremmest er opbakningen til projektet fra borgere og kommune ikke overvældende. Borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm citeres direkte for at sige ’vi vil ikke have jeres møller’.

Især VVM-rapporten har skabt utilfredshed og kaldes af nogen eksperter 'skandaløst ringe'. Samtidig blev der stillet spørgsmål ved Energistyrelsens uvildighed i forhold til projektet.

Det var ikke kun selve projektet, der mødte kritik. Forud for mødet var kritikken haglet ned over Energistyrelsen, fordi denne krævede tilmelding til mødet, og på grund af det valgte tidspunkt for mødet (kl. 17.30 red.)

Førstnævnte fordi tilmeldingen skulle foretages hos bygherren European Energy og sidstnævnte fordi mange interesserede ikke ville kunne nå frem til hallen til det tidspunkt.

Til trods for kritikken nåede 500 borgere trods alt frem til hallerne - i tide. 

Men det stopper ikke her.

Efterfølgende er Energistyrelsen blevet kritiseret for arrogance og 'talen ned til borgerne'.

Energistyrelsens kontorchef Jakob Henrik Juul er blevet forholdt kritikken, og han skriver i en mail til avisen:

- Vi vil rigtig gerne have en god dialog med borgerne og høre deres synspunkter. Det kan være svært at gennemføre borgermøder med så mange deltagere, men vi oplevede selv, at der kom mange gode spørgsmål frem, som vil være gode input til vores videre arbejde. Vi er kede af, hvis Energistyrelsen er blevet oplevet som ikke-lyttende. Det har bestemt ikke været intentionen.

European Energy afventer i øjeblikket en etableringskendelse fra Energistyrelsen

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109