23948sdkhjf

Faxe Forsyning indstiller alle igangværende projekter

Kort før jul kunne Faxe Forsyning meddele, at direktør Henrik Ellermann efter gensidig aftale med bestyrelsen fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Samtidig satte bestyrelsen Ivan Lilleng ind som konstitueret direktør.

I denne uge har forsyningsselskabet udsendt en pressemeddelelse, hvori bestyrelsesformand Lars Folmand lufter sine bekymringer for nogle af de aktiviteter, der i den seneste tid er foregået i samarbejdet mellem Faxe Forsyning og Faxe Kommune. 

Af meddelelsen fremgår det, at han i forbindelse med oprydningen efter den nye direktør er stødt på ikke uvæsentlige forhold. Han erkender dog, at hans vidensgrundlag ikke er fuldstændigt, men at han her erfaret, at der mellem selskabet og den kommunale forvaltning er indgået aftaler og sagsbehandling, som er ukendt for bestyrelsen i selskabet samt for direktør og chef-niveauet i Faxe Kommune.

Forholdene vedrører manglende bygge- og lanzonetilladelser i forbindelse med ombygningen af Karise Renseanlæg og overholdelse af vilkår i udstedte udledningstilladelser på Haslev Renseanlæg i Levetofte.

- Herudover ser det ud til at selskabet og en medarbejder i den kommunale forvaltning har foretaget dispositioner, der ikke er mulige i forhold til rammerne i den gældende spildevandsplan, skriver Lars Folmand i pressemeddelelsen.

Derfor har den konstituerede direktør Ivan Lilleng fået til opgave midlertidigt at indstille alle igangværende projekter og i samarbejde med ledelsen i Faxe Kommune skabe overblik over forsyningens projekter og de tilladelser, eller mangel på samme, der foreligger for de enkelte projekter.

- Jeg selv vil snarest og i samarbejde med bestyrelsen i Faxe Forsyning gennemgå selskabets investeringsplan og sammenholde denne med spildevandsplanen, således at vi sikre os at Faxe Forsyning udelukkende arbejder efter det direktiv der ligger i spildevandsplanen og således sikre at vi fastholder den kurs der er lagt politisk for selskabet og dermed lever op til borgernes forventninger og grundlæggende demokratiske principper, skriver formanden.

Lars folmand beklager forsynings- og forvaltnings-kaosset og oplyser, at forsyningsselskabet vil gøre alt for, at lignende situationer ikke opstår i fremtiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078