23948sdkhjf

Tordenskiold ligger stabilt og producerer strøm

For godt en måned siden blev prototypen og halvskala-udgaven af bølgeenergianlægget Tordenskiold fra Crestwing sejlet ud og forankret på sin endelige destination nordøst for Hirsholmene ud for Frederikshavn.

Nu fortæller udvikler og ophavskvinde til anlægget Ruth Bloom, at alt forløber som det skal.

- Her ca. en måned efter forankringen – med flere udfordrende vinterstorme - kan vi med ro fortælle, at Tordenskiold ligger stabilt og godt, hvor den blev placeret. Den producerer meget tilfredsstillende med el ud fra princippet om det atmosfæriske tryk, skriver hun på Crestwings Facebook-profil.

Selvom det går som det skal, så kan lidt udfordringer ikke undgås.

- Der er helt naturligt tekniske udfordringer og forventede 'børnesygdomme', da det er første gang, anlægget, dets komponenter og teknik bliver testet på havet i denne størrelse, skriver hun.

Tordenskiold skal i de næste to år ligge, hvor det ligger. I den periode skal det udsættes for et hav af tests. Forankringssystemet kommer til at blive udsat for både små og store bølger. Anlægget skal også bevise sit værd, når det kommer til energi-produktionen, mens man på land skal udvikle videre på Power-take-off-systemet. 

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141