23948sdkhjf

Ørsted kaster sig ud i japansk havvind

Tokyo Electric Power Company Holdings, Inc. (Tepco), Japans største energiselskab, og Ørsted har netop underskrevet en hensigtserklæring om samarbejde på havvindmølleprojekter

Tepco har længe været på udkig efter forretningsmuligheder inden for havvind i Japan og i udlandet. Nu er valget af en ny samarbejdspartner altså truffet.

Tepco og Ørsted vil helt konkret samarbejde om havvindmølleprojektet Choshi ved Tokyo og på et strategisk partnerskab med et bredere sigte. 

- Vi håber, at dette første skridt baner vejen for et samarbejde, der rækker langt ud over Japans kyster, om at udvikle, opføre, drive og eje havvindmølleprojekter, siger Tepco's administrerende direktør og koncernchef, Tomoaki Kobayakawa om planerne for samarbejdet. 

Choshi ved Tokyo
Japans marked for havvind har fået momentum, efter den japanske stat har forpligtet sig til at udbygge vedvarende energi og vedtaget det lovgivningsmæssige grundlag, der gør det muligt at tildele områder til havvindmølleprojekter.

Den japanske regerings femte plan for energiforsyning fra juli 2018 indeholder en målsætning om at nå en vindenergikapacitet på 10 GW (havvind og landvind) inden 2030.

Dette mål er et led i regeringens ambition om, at vedvarende energi i 2030 skal udgøre 22-24 pct. af landets elproduktion.

Havmølleparken Choshi skal altså være en del af den strategi - og det er her Ørsted første gang kommer på banen. 

- Vores vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, og vi ser frem til at udbygge vores tilstedeværelse i Asien og Stillehavsområdet og tilføre partnerskabet og Choshi-projektet vores mere end to årtiers erfaring med havvind, siger Ørsteds administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen.

Tepco har allerede gennemført havbundsundersøgelser for at vurdere, om Choshi-projeket er gennemførligt.

Over 70 pct. af Japan er dækket af bjerge, og omkring tre fjerdedele af landets 127 millioner indbyggere bor i kystnære byområder, hvilket gør havvind til en ideel, lokalt produceret vedvarende energikilde for Japan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112