23948sdkhjf

Dansk spejlhave vil producere varme på Sylt

Solarselskabet ScandiMir har netop indgået samarbejde med Energieversorgung Sylt. De har slået sig sammen om en fælles vision om bæredygtig energi, med nedbringelse af CO2 og mest mulig værn af natur, landskaber og miljø til følge.  

- I forlængelse af vore drøftelser om at udfolde visionen, ser vi nu sammen på mulighederne for, hvordan en miniature Aurora-spejlhave på en til to enheder kan fungere som demonstrationsanlæg på EVS’ arealer, siger adm. direktør i ScandiMir, Carsten Boye Bisonnel.

Såfremt demonstrationsanlægget af ScandiMirs varmeproducerende dobbeltaksede suntracker Aurora får grønt lys, skal det opstilles på EVS’ egen grund ved fjernvarmeanlægget i hovedbyen Westerland. Anlægget skal indpasses med respekt for øens krav til naturbeskyttelse og forbindes med det eksisterende net.

- Vi er meget glade for at fortsætte samarbejdet både omkring Aurora – men ikke mindst samarbejdet omkring den fælles vision om udfoldelse af en væsentlig renere og mere effektiv energiproduktion med betydelig reduktion af CO2 - til beskyttelse af natur, landskaber og miljø, siger Georg Wember, Geschäftsführer hos EVS.

Anlægget vil ikke alene være det første Aurora-anlæg på Sylt. Det vil også skulle fungere som Schaufenster og markedsføre anlægget i Tyskland.

Anlægget er endnu ikke en realitet. Først skal parterne have undersøgt, hvordan man opstiller spejlparabolerne, så naturen efterlades så uberørt som muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172