23948sdkhjf

Ørsted stopper officielt salg af Radius

Energiselskabet Ørsteds bestyrelse meddeler mandag aften, at man nu stopper salgsprocessen for elforretningen Radius, der har over en million elkunder på Sjælland.

Det sker efter, at den politiske opbakning til salget søndag forsvandt, da Socialdemokratiet meddelte, at man ikke længere støtter processen.

- Ørsteds bestyrelse har på den baggrund besluttet at afbryde processen. 

- Det er fortsat bestyrelsens vurdering, at Ørsted ikke er den bedste langsigtede ejer af de nævnte forretninger, og at det er i selskabets, aktionærernes og kundernes interesse, at de overgår til et nyt ejerskab med henblik på at skærpe Ørsteds strategiske fokus og ambition om at skabe et globalt førende selskab inden for grøn energi, skriver Ørsted i meddelelsen.

Selskabet oplyser, man vil fortsætte med at undersøge, hvordan man kan skille sig af med Radius og de andre forretninger, man gerne vil sælge. 

Det kan ifølge meddelelsen også "kunne ske ved en udskillelse ... til Ørsteds aktionærer".

- Det igangværende arbejde med at udskille de nævnte aktiviteter i et selvstændigt selskab vil derfor fortsætte, skriver Ørsted.

Salget af Radius, samt et par andre mindre selskaber, mistede sin politiske opbakning, da Socialdemokratiet og SF trak deres støtte. Det gjorde partierne, da de ikke følte sig tilfredse med, at Radius kunne ende på private hænder.

Socialdemokratiet vil kun acceptere et salg, hvis det ender med, at Radius bliver forbrugerejet eller at staten fortsat har en aktiemajoritet.

- Man må konstatere, at to af partierne i forligskredsen (Socialdemokratiet og SF red.) har skiftet holdning. I et system som det danske skal der være politisk opbakning, og så kan man ikke gennemføre salget.

- Jeg så gerne, at man fik solgt Radius. Ørsted er i gang med en grøn omstilling og har brug for kapital. Om det er Ørsted, der ejer Radius, eller andre, er lige meget for forholdene for forbrugerne er reguleret, sagde finansminister Kristian Jensen (V) søndag.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097