23948sdkhjf

Dansk succes på Spaniens største energimesse Genera

Masser og ordrer og kontakter var udbytter for de danske deltagere på energimessen Genera 2011, som i år løb af stablen fra 11.-13. maj.
For tredje år i træk deltog Danmark med en fællesstand ved GENERA-messen i Madrid.

Med 361 deltagende virksomheder fra 34 lande er GENERA ikke bare den største messe af sin slags i Spanien. Den er samtidig et af de vigtigste mødepunkter for energibranchen i Sydeuropa og Middelhavsområdet, og den tiltrækker flere besøgende fra denne region, samt Sydamerika. GENERA har et bredt fagligt fokus inden for vedvarende energi, energieffektivitet og intelligent energi.

Den danske fællesstand var arrangeret af det danske handelskontor i Barcelona i samarbejde med Export Promotion Denmark.

Masser af aftaler i hus
Det varslede godt allerede på førstedagen af energimessen, da den spanske statssekretær for energi, Fabricio Hernández, lagde vejen forbi den danske fællesstand og fik en snak med Danmarks ambassadør, Lars Thuesen.

Over messens tre dage har alle de deltagende danske virksomheder fået nye kontakter, der kan hjælpe dem med at komme ind og få fodfæste på det store spanske marked, og nogle af dem har allerede fået vigtige aftaler i hus.

- Vi fik aftalt 5 forhandlere og fik faktisk ordrer på ca. 12 kraftvarmeanlæg. Samtidig fik vi lavet 2 forhandleraftaler med Portugisiske selskaber. For os var messen langt mere, end vi kunne håbe på, siger Bjarne Bogner, adm. direktør hos EC Power, der fremstiller micro-CHP anlæg.

Indgang til det spanske marked
Også Peter Vissing, adm. direktør hos Scotia, der har designet et innovativt soldrevet system til gadebelysning, var begejstret. Han betegner Genera som en ”fuldkommen succes” og har identificeret flere interessante potentielle partnere på det spanske marked.

Det samme gælder for marketingsmanager Dino Ovcina fra Aalborg Energie Technik:

- Vi kan fornemme, at biomasse markedet i Spanien gennemgår en spændende forandring og er i en progressiv udvikling. Genera messen har bl.a. givet os mulighed for at identificere en række potentielle projekter, som nu skal evalueres.

De 11 danske virksomheder, som deltog Genera 2011 var Aalborg Energie Technik, Aalborg Engineering, Danfoss Heating Systems, Danfoss Solar Inverters, Danish Xergy Technology, Danstoker, EC Power, Justsen Energiteknik, Kamstrup samt Scotia Light og Vesttherm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094