23948sdkhjf

FLSmidth fokuserer på miljøvenligt produktionsudstyr

Siden 1. april har FLSmidth satset målrettet på energibesparende produktionsudstyr med den nyetablerede udviklingsafdeling Sustainability Development.
Energibesparende produktionsudstyr står i høj kurs hos FLSmidths kunder verden over, og det har koncernen nu taget konsekvensen af ved at oprette den nye udviklingsafdeling Sustainability Development.

I modsætning til firmaets Research & Development-afdeling skal den nyåbnede afdeling fokusere på kortsigtede, men bæredygtige, løsninger til kunderne.

- FLSmidth har R&D-aktiviteter, som ser langt ud i fremtiden, men det er så ikke den rolle, vi har i Sustainability Development. Vi har en kortere tidsramme, så vi er i højere grad involveret i projekter, som kunderne er klar til at betale for nu, forklarer Lars Skaarup Jensen til Ingeniøren.

Han er ph.d. med speciale i alternative brændstoffer og forbrændingsprocesser og leder af den nye afdeling.

Ifølge Lars Skaarup Jensen er der flere årsager til den stigende efterspørgsel efter energivenligt produktionsudstyr.

Stor, russisk ordre
Dels er der en øget bevidsthed om at satse miljøvenligt i virksomheder over hele verden, dels er det filtret ind i lovkrav verden over og dels er der de praktiske hensyn.

- Traditionelt bruger man olie og kul i mange typer anlæg, men der er to primære ulemper ved dette. Det første er olieprisen, som er blevet ret høj igen, og det øger motivationen til at skifte til et andet brændsel. Kul er væsentligt billigere end olie, men hvis man ikke kan bruge det på grund af asken, er biomasse en god mulighed, forklarer Lars Skaarup Jensen.

FLSmidth – der allerede har leveret et anlæg til produktion af elektricitet fra spildvarme til Indien og et til Pakistan – forventer derfor med god grund at se positive resultater fra den nye afdeling.

FLSmidth fremlagde torsdag sit regnskab for årets første kvartal og kunne samtidig meddele, at firmaet havde landet russiske ordre til en værdi af 55 mio. euro (410 mio. kr.).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141