23948sdkhjf

Jagt på spids- og reservelast sender Hofor og CTR i tænkeboks

I dag henter Hofor og CTR deres varme i spids- og reservelast-situationer på Svanemølleværket, hvor Ørsted producerer varmen på naturgas.

Egentligt skulle der produceres varme på værket frem til 2028, men Ørsted har netop meldt ud, at man i 2023 forlader Svanemøllen, og dermed lukker ned for varmeproduktionen.

Det har fået Hofor og CTR til at gå i tænkeboks.

- Svanemølleværket producerer i dag 270 MW varme, og det kan vi ikke undvære. Heller ikke selv om det kun er i spids- og reservelastsituationer, vi skal bruge varmen, fortæller planlægningschef i Hofor, Charlotte Søndergren.

En analyse
Den manglende varme har fået Hofor og CTR til at sætte gang i en analyse af, hvad der skal på banen for at erstatte de 270 MW.

- Allerførst skal vi se på, om vi skal bruge de 270 MW eller om vi kan klare os med mindre. Dernæst skal vi undersøge, hvilken form for produktionsanlæg vi skal lægge os fast på. Om det skal være en elkedel, biomasse eller biogas. Det skal jo passe ind i fremtidens energimiks. Det er vigtigt, at det passer ind, så det kan spille sammen med noget nyt, siger Charlotte Søndergren.

Hun fortæller, at man i analysen også vil have fokus på, hvordan man får aktiveret forbrugerne i det fremtidige set-up.

Samme kapacitet – mindre målestok
Når Ørsted og naturgaskedlerne rykker ud af Svanemøllen rykker Danmarks Tekniske Museum højest sandsynligt ind i den store bygning. I dag fylder varmeproduktionen faktisk kun en lille del af det store bygningsværk.

Derfor tænker Hofor og CTR også i en meget mindre skala, når det kommer til ny varmeproduktionsanlæg.

- Der er en god sandsýnlighed for, at vi bygger noget i samme kapacitet, men i en meget mindre målestok. Det er jo ny avanceret teknologi, der tages i brug, så det fysiske omfang bliver mindre, siger Charlotte Søndergren.

Hun fortæller, at netop den noget mindre målestok på en ny grund forhåbentligt i nærheden af Svanemølleværket vil blive en del af besparelsen ved, at Hofor og CTR selv overtager produktionen af varme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11