23948sdkhjf

Ikonisk nordjysk værk vælger eldrevne, japanske varmepumper

Det bliver entreprenørfirmaet Bjarne Brath i Hadsund, der skal opføre en 700 kvadratmeter stor drifts- og lagerbygning i tilknytning til det nuværende ikoniske Støvring Kraftvarmeværk beliggende nær motorvejen i den vestlige del af Støvring.

Ud over ud- og tilbygningen investerer værket også i et eldrevet japansk varmepumpeanlæg.

- Vi har allerede tidligere arrangeret en særskilt licitation over selve installationen af det tekniske anlæg i forbindelse med det japanske, eldrevne varmepumpeanlæg, siger Søren Kjær, bestyrelsesformand hos kraftvarmeværket.

Han vurderer, at udgifterne til opførelse af den nye 700 kvadratmeter store drifts- og lagerbygning vil udgøre små 20 procent af den samlede investering på de 42 millioner kroner.

Støvring Kraftvarme håber at have de nødvendige tilladelser og godkendelser på plads inden udgangen af januar måned og at kunne sætte det nye anlæg i drift i efteråret 2019.

De nye varmepumper skal producere 80 pct. af varmen til de 2.900 forbrugere. De tre eksisterende GE Jenbacher kraftvarmeenheder baseret udelukkende på drift ved naturgas skal stå for den resterende del.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109