23948sdkhjf

Ørsted sætter 900 MW havvind i bero

I april 2018 tildelte Taiwans økonomiministerium Ørsted retten til at installere 900 MW havvind i 2021 på sine projekter Changhua 1 og 2a.

I overensstemmelse med den lokale lovgivning blev deadline for underskrift af 2018-elskøbsaftalen forlænget til 2. januar 2019. Da Taiwans Bureau of Energy ikke har udstedt en etableringstilladelse til projekterne inden for lokal kontortid, er det ikke længere muligt for Ørsted og det taiwanske eldistributionsselskab Taipower at underskrive en 2018-elkøbsaftale for Changhua 1 og 2a.

- Vi er skuffede over processen og forsinkelsen af etableringstilladelsen og elkøbsaftalen. Vi vil nu sætte tingene på hold og genbesøge alle vores projektaktiviteter, tidsplanen for projekterne, samt vores aftaler og kontrakter med forsyningskæden, da vi havde forudsat underskrift af elskøbsaftalen i 2018. Vi er meget bekymrede over den foreslåede indfødningstarif for 2019 og det nyligt foreslåede loft for antal årlige fuldlasttimer. Der skal ske væsentlige ændringer i disse forslag, før vi kan bevæge os i retning af at træffe endelig investeringsbeslutning på projekterne, siger Martin Neubert, CEO i Ørsted Offshore i en pressemeddelelse. 

Bringer lokal forsyningskæde i fare
Indfødningstariffen for 2019 ligger endnu ikke fast. Men i november foreslog Taiwans regering en 2019-tariff på TWD 5.106 (ca. EUR 145) pr. MWh samt et produktionsloft på 3.600 fuldlasttimer pr. år.

Indfødningstariffen skal afspejle de ekstraordinært høje omkostninger på Changhua 1 og 2a, som primært skyldes, at der skal skabes en lokal forsyningskæde i stor skala, at netinfrastrukturen på land skal forstærkes, og at der skal bygges, drives og vedligeholdes havvindmølleparker i et udfordrende farvand, hvor tyfoner og jordskælv kan forekomme.

- De foreslåede ændringer med tilbagevirkende kraft kan bringe etableringen af en lokal forsyningskæde i fare, skade den planlagte omstilling til vedvarende energi og skabe væsentlig usikkerhed blandt infrastrukturinvestorer med interesse for Taiwan. Kun med stabile og forudsigelige rammebetingelser har Taiwan potentiale for at producere grøn energi i stor skala og samtidig skabe lokale arbejdspladser i tusindvis og gøre Taiwan til et knudepunkt for havvind i Asien og Stillehavsområdet, siger Martin Neubert.

Ørsteds Greater Changhua-projekter har tilsammen potentielt en havvindkapacitet på 2,4 GW. Omkring 1,8 GW er nu blevet øremærket til udbygningen i 2021 og 2025, og de resterende ca. 0,6 GW kan deltage i fremtidige auktioner. 

Ørsted er også medejer af Taiwans første havvindmølleprojekt i kommerciel skala, Formosa 1, som i 2019 vil blive udvidet fra de nuværende 8 MW til 128 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109