23948sdkhjf

Fra nytår er det slut med fjernvarmens forbrugerbindinger

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har besluttet at sige stop for nye forbrugerbindinger i fjernvarmesektoren.

Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder at det fra nytår ikke længere er muligt for kommunerne at pålægge nye forbrugerbindinger i fjernvarmesektoren. 

- Jeg står på forbrugernes side, og forbrugerne skal have frihed til frit at vælge opvarmningsform. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu sætter en stopper for nye forbrugerbindinger i fjernvarmesektoren og dermed sikrer forbrugernes ret til at vælge selv, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Hidtil har kommunerne kunne bruge de såkaldte tilslutning- og forblivelsespligter, når fjernvarmenettet blev udbygget. Senest har byrådet i Struer besluttet at fjerne 3.600 fjernvarmeforbrugeres mulighed for at skifte varmeform, ligesom byrådet i Horsens har tvunget 2.100 forbrugere over på fjernvarme.

Ændrer ikke på pålagte bindinger
Efter nærmere analyse vil der blive taget politisk stilling til, om også allerede pålagte bindinger skal ophæves.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) er overbevist om, at fjernvarmesektoren stadig kan konkurrere om varmekunder uden forbrugerbindingerne.

- I dag er over halvdelen af alle matrikler i danske fjernvarmeområder udlagt uden forbrugerbindinger. Her har forbrugerne aktivt tilvalgt fjernvarmen, fordi det er det bedste alternativ for dem. Fjernvarmesektoren kan med andre ord sagtens tiltrække nye kunder uden at tvinge dem ind i folden, siger han.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172