23948sdkhjf

Vattenfall giver grønt lys til Kriegers Flak

Vattenfall har truffet endelige investeringsbeslutning for havmølleparken Kriegers Flak i Østersøen. De næste skridt vedrørende havmølleparkerne Vesterhav Syd & Nord afventer resultatet af den verserende klageproces.

Med en samlet kapacitet på 949 MW, svarende til omkring en million danske husholdningers årlige elforbrug, vil Kriegers Flak og Vesterhav Syd & Nord havmølleparker øge Vattenfalls havvindproduktion med cirka 25 procent.

- Investeringen i Kriegers Flak vil øge Vattenfalls havvindkapacitet betydeligt og er en hjørnesten i vores ambition om at muliggøre en fossilfri fremtid inden for en generation – samt et stort skridt i Danmarks grønne omstilling. Vi er glade for at have nået denne milepæl, siger Magnus Hall, CEO, Vattenfall.

Da Vattenfall i 2016 vandt Kriegers Flak, var det med den laveste budpris verden havde set, hvilket satte gang i en omkostningsreduktion inden for havvind, der fortsætter i dag. Med investeringsbeslutningen bekræfter Vattenfall sit rekordbud.

For havmølleparkerne Vesterhav Syd & Nord afventer næste skridt resultatet af klageprocessen i Energiklagenævnet.

- Vesterhav Syd & Nord er havmølleparker med stort potentiale, og vi er overbevist om, at de er helt i overensstemmelse med den ramme, vi har fået af den danske stat. Men vi finder, at det er rettidig omhu, at have resultatet af klagerne mod Vesterhav Syd, inden vi tager yderligere skridt, siger Gunnar Groebler, Senior Vice President og Head of Business Area Wind, Vattenfall.

Klageprocessen er forsinket, men den forventes færdiggjort i 2018. Opstarten på opførelsen af vindmølleparkerne afventer endelig godkendelse fra de danske myndigheder, som igen afventer resultatet af klageprocessen

De to projekter har en samlet værdi på lige under 13 mia. kroner.

Om Kriegers Flak og Vesterhav Syd & Nord

  • Kriegers Flak vil bestå af 72 møller på 8,4 MW hver og have en samlet kapacitet på 604,8 MW
  • Kriegers Flak vil være placeret i Østersøen og planlægges at være i fuld drift inden udgangen af 2021.
  • Tilsammen vil Vesterhav Syd & Nord bestå af 41 møller på 8,4 MW hver og have en samlet kapacitet på 344,4 MW.
  • Vesterhav Syd & Nord vil være placeret i Nordsøen ud for Jyllands vestkyst og planlægges i fuld drift inden udgangen af 2020.

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125