23948sdkhjf

Kinesiske højkapacitetsbatterier ud af Aalborg

En kinesisk producent af højteknologiske batterier har netop offentliggjort, at de anlægger en afdeling i Aalborg. 

Der er tale om Kinesiske Aowei, der udvikler ultracaps – en slags højkapacitetsbatterier, der har valgt Aalborg som sted at at placere deres en R&D-virksomhed samt en salgs-og servicevirksomhed.

- Når Aowei etablerer sig i Aalborg er det for at videreudvikle og teste ultracaps-teknologien, som er en af fremtidens vigtigste løsninger til bæredygtig, hurtig og sikker person- og godstransport, siger Li Hua, som er stifter og bestyrelsesformand i Aowei.

Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Batterier til den eldrevne transport
Batteriet er udviklet til hurtigt kan optage og afgive elektricitet og er kendetegnet af en meget lav slitage. 

Derfor er den velegnet til anvendelse i blandt andet transportsektoren, hvor den kan bidrage til elektrificering af køretøjer og andre transportmidler, særligt tung transport som busser, lastbiler, letbaner og færger, der har mange stop.

Derudover er ultracaps spået at have potentiale til at bidrage til løsninger på lagring af strøm fra vedvarende og fluktuerende energikilder, herunder især vindmøller og solceller.

Om Aowei

  • Aowei er en kinesisk teknologi- og industrikoncern, der er en af verdens førende inden for hovedproduktet ”ultracaps”. 
  • Koncernen blev stiftet i Shanghai i 1998 og består af 400 medarbejdere.

- I Aalborg er der et stort potentiale for at teste ultracaps. Det er en handlekraftig by, hvor der i forvejen er et tæt samarbejde mellem erhvervslivet og forskningsmiljøet, lyder det fra Aoweis stifter og bestyrelsesformand, Li Hua. 

Og det glæder naturligvis byens borgmester.

- Det er præcis denne type virksomheder, vi gerne vil have til Aalborg. Dels er der tale om videnstunge arbejdspladser, dels er Aoweis hensigter med etableringen fuldstændig i tråd med vores strategi om at sikre Aalborg en stærk position inden for energi og IKT, forklarer borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08