23948sdkhjf

Ny lov baner vej for overskudsvarmen

Folketinget har i dag tredjebehandlet og vedtaget lovforslaget om sænket af elafgift og elvarmeafgift, som baner vej for mere overskudsvarme i fjernvarme – forudsat at overskudsvarmen ikke rammes af en ny, højere afgift.

Det skriver Dansk Fjernvarme

Elvarmeafgiften sænkes fra 30,7 øre til 15,5 øre pr. kWh fra 2021, og elafgiften sænkes fra 91,4 øre pr. kWh til 77,4 øre pr. kWh i 2025.

- I dag er en god dag for det grønne Danmark. Den lavere elafgift er en sejr for varmepumper i fjernvarmen. Med den lavere elvarmeafgift – og udfasning af PSO – kommer vi et stort skridt tættere på at kunne udnytte den megen forhåndenværende overskudsvarme fra industri og datacentre i stor skala. Denne sag har vi i Dansk Fjernvarme arbejdet hårdt for, så vi bifalder, at Folketingets politikere har taget dette grønne skridt, siger politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard.

Omkring 50.000 danskere får i dag deres fjernvarme fra overskudsvarme, men med mange gode projekter i industrien og især fra de kommende datacentre har overskudsvarmens potentiale til at opvarme mindst 220.000 husstande med overskudsvarme.

Ny afgift vil knuse overskudsvarme
Sandsynligvis vil mange flere kunne varme sig på overskudsvarme, når det bliver standard at udnytte overskudsvarmen i stedet for at lukke den ud i luften.

Dog skal der være et positivt økonomisk incitament, så fjernvarmeværkerne på vegne af forbrugerne er motiverede for at benytte overskudsvarmen. 

- Vi appellerer til, at politikerne bliver i kølvandet på deres egen fornuftige grønne beslutning i dag og ikke knuser den oplagte drøm om at udnytte overskudsvarme ved at indføre en ny, høj afgift på overskudsvarme, siger Rune Moesgaard.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156