23948sdkhjf

Ørsted og Energi Fyn får forlænget naturgas-bevillinger

Energistyrelsen har meddelt Ørsted Energi Salg & Service og Energi Fyn Energihandel, at deres eksisterende forsyningspligtbevillinger forlænges et år.

Forsyningspligtproduktet er hidtil blevet tildelt ved udbud og tilbydes de naturgaskunder, som ikke aktivt har valgt en naturgasleverandør. Muligheden for at forlænge forsyningspligtbevillingen blev givet ved det seneste udbud.

De eksisterende bevillinger udløber den 31. marts 2019 og forlænges til og med den 31. marts 2020, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse. 

Ørsted har bevillingen til de tidligere HMN og NGF Nature Energy forsyningsområder, mens Energi Fyn har bevillingen til det tidligere Dong Energy område.

Ny model som erstatning
Forlængelsen sker på eksisterende priser og vilkår og skal ses som led i opfølgning på regeringens forsyningsstrategi 'Forsyning for fremtiden' fra september 2016.

Her foreslår regeringen bl.a. at se på mulighederne for at afskaffe forsyningspligten på naturgas, således at naturgasmarkedet i højere grad kommer til at ligne elmarkedet.

På elmarkedet blev forsyningspligten afskaffet den 1. april 2016 med indførelse af el-engrosmodellen og indførelse af en leveringspligt. El-engrosmodellen har bl.a. betydet, at danske elkunder kun får én elregning.

Energistyrelsen arbejder i øjeblikket med en model for, hvad der skal erstatte forsyningspligten på naturgas, som skal være på plads, når de eksisterende bevillinger udløber i 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125