23948sdkhjf

Hofor kobler opgraderingsanlæg til bygasnettet

300.000 københavnere skruer nu markant ned for deres CO2-udslip, når forsyningsselskabet Hofor her i løbet af december indfaser et nyt biogas-opgraderingsanlæg på Avedøre Holme.

Med anlægget, der er leveret af Ammongas, øges den konstante mængde af biogas i det københavnske bygasnet. Biogassen erstatter en del af den naturgas, der ellers anvendes til produktion af bygas.

- Vi har købt opgraderingsanlægget, der udnytter moderne teknologi til at sikre mere CO2-neutral biogas i bygassen. På den måde fremtidssikrer vi den grønne bygas i København og gør den 40 pct. grøn. Det sparer København for mange tons klimabelastende CO2 og er endnu et skridt mod målet om at gøre København CO2-neutral i 2025, fortæller en glad gaschef i Hofor Morten Stanley.

Leverer selv gassen
Biogassen, som nu fyldes på bygasnettet, stammer fra udrådning af slammet i spildevandet. Det sker i rådnetankene på Biofos' spildevandsanlæg, så når københavnerne vasker op eller går på toilettet, bidrager de til produktionen af bæredygtig bygas. 

Tidligere er biogassen anvendt til indkøring af opgraderingsanlægget og i en gasmotor til elproduktion.

Nu sendes den altså ud i bygasnettet.

- København og Hofor skal være ambitiøse på klimafronten. Biogas i bygassen er et godt eksempel på, at vi nogle gange kan reducere CO2-udledningen ved at gøre tingene smartere. Når vi blander københavnernes "egen gas" i bygassen reducerer vi CO2-udledningen. Det er da genialt og udtryk for sund miljøfornuft, siger teknisk direktør i Hofor, Bjarne Korshøj.

Flere projekter på vej
Opgraderingsanlægget er bare først skridt på vejen mod CO2-neutral bygas i København i 2025. Hofor arbejder løbende med en plan om gennem nye teknologiske muligheder og partnerskaber at nå målet endnu tidligere.

- Med dette projekt reducerer vi CO2-udslippet med 15 pct. i ét hug, men vi har ikke tænkt os at stoppe her. Vi er i gang med at finde og udnytte mere biogas i nærområdet, og her ligger for eksempel andre spildevands- og affaldsanlæg jo lige for, lyder det fra gaschef Morten Stanley.

Hofor producerer omkring 27 mio. m3 bygas (ca. 150 GWh) om året - primært til kunder i København og Frederiksberg kommuner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11