23948sdkhjf

Affaldsselskab: Indkøb burde have været i udbud

Kommunen.dk har i løbet af året afsløret rod i udbudskontrakterne hos en lang række af landets affaldsselskaber.

Først hos ARC Amager Ressource Center, hvor der var rod med kontrakter for 121,3 millioner kroner. Siden hos Argo, hvor beløbet endte på hele 237 millioner kroner.

I går kom det så frem, at Reno-Nord i Aalborg kunne melde sig ind i klubben.

Der har ifølge Kommunen.dk været indgået kontrakter for 99 millioner kroner uden, at de har været i udbud først. Tallene er baseret på en aktindsigt i Reno-Nords indkøb foretaget i perioden 2013-2018.

Foranlediget af presseomtalen af udbudssager i forsyningssektoren har Reno-Nord på samme måde som andre selskaber sat øget fokus på, at der er fuld overholdelse af og dokumentation for overholdelse af udbudsreglerne ved alle udbudspligtige og ikke-udbudspligtige indkøb, skriver Reno-Nord i en pressemeddelelse.

- I den forbindelse har vi i vores gennemgang af indkøb konstateret, at en række indkøb burde have været i EU udbud. Reno-Nord skal naturligvis overholde reglerne for udbud, og det er beklageligt, at reglerne ikke har været overholdt i alle tilfælde, siger bestyrelsesformand iReno-Nord Kristoffer Hjort Storm, og fortsætter:

- Vi har derfor tilbage i september måned sat gang i et arbejde med at sikre, at den struktur og de procedurer, som vi i dag har, er de helt rigtige for indkøbsopgaverne. Det er en opgave, som prioriteres højt i den kommende tid, og forventes gennemført inden udgangen af 2019.

Reno-Nord indkøber årligt ydelser for op mod 110 mio. kr. hos en lang række leverandører. I de seneste år er der sendt en række indkøb i udbud, herunder for eksempel slaggehåndtering, miljøanalyser, indkøb af støttebrændere, kørsel fra genbrugspladser, sorteringsanlæggets bygnings- og maskindel. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094