23948sdkhjf

Snart skal du betale for at udlede CO2

Det skal koste over en bred kam at udlede CO2 i Europa. Ikke kun for den tunge industri og energiproducenterne.

Så klar er meldingen fra den danske klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der i dag underskriver en erklæring om, at EU skal arbejde for såkaldt ’carbon pricing’, altså at CO2-udlederne skal betale en pris for deres udledning af drivhusgasser.

Danmark har sammen med Frankrig, Finland, Irland, Italien, Portugal, Nederlandene, Storbritannien og Sverige underskrevet en erklæring, der efterspørger europæisk samarbejde om en effektiv pris på CO2-udledning, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaminsteriet i en pressemeddelelse.

Det gælder både en såkaldt minimumspris for CO2-udledning fra elproduktion samt en pris på CO2 i sektorerne uden for EU’s kvotehandelssystem, hvor mange EU-lande gerne vil arbejde tættere sammen om CO2-afgifter på varme og transport.

- Vi skal have hele Europa med på at sende kullene på pension og få vindmøllerne op at snurre. En af de bedste måder at gøre det på, er at det skal koste at udlede CO2. Det er et simpelt og sundt princip: forureneren skal betale. Det er både mere fair og mere effektivt. Derfor har jeg sammen med en række af EU’s andre grønne foregangslande skrevet under på denne erklæring, siger klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

EU-landene står ikke alene med dagsordenen om, at det skal koste at forurene. 414 investorer fra hele verden har på klimatopmødet COP24 i Polen udtrykt ønske om højere ambitioner for at bremse klimaforandringerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062