23948sdkhjf

Brintbranchen: Godt – men trist det ikke blev til mere

Det er godt, at der skabes ro og ikke mindst at afgiftsfritagelsen for brintbiler forlænges. Men det er ærgerligt, at det ikke blev til en større politisk aftale for hele transportområdet. For der er brug for en langt større indsats, hvis den grønne omstilling af transportsektoren skal op i det tempo, der er behov for, for at matche de politiske ambitioner, lyder det fra Brintbranchen.

- Bittersødt.

Det er kommentaren fra Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen til sidste uges aftale om grønne biler.

- Det er rigtigt godt, at der er fundet en løsning og der er grund til at rose regeringen for at forlænge afgiftsfritagelsen for bl.a. brintbiler, så den nu gælder til 2022. Det vil jeg gerne kvittere for, udtaler direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen.

Brintdirektøren er dog samtidig rigtig ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at skabe politisk flertal om en langt større transportpakke.

- Det er super ærgerligt, og ærligt talt også bekymrende, at vi det ikke blev til en større aftale. Vi har så mange muligheder for at gøre transporten mere grøn. Firmabiler, taxaer, busser, lastbiler, flybrændstof er blot nogle af de områder, hvor vi har mulighed for at gøre meget mere, og det endda med forholdsvis enkle virkemidler. Men det blev det ikke til i denne omgang, og det er svært at kalde det andet end en politisk fiasko i en tid, hvor udledningerne fra transportsektoren er blandt vores største klimaudfordringer, siger Tejs Laustsen Jensen, der dog håber, at der snart kommer en større aftale:

- Der er, uanset Folketingsvalg og øvrig politisk udvikling, en kæmpe opgave for alle Folketingets partier at komme i gang med på det her område. Nu er det jo snart nytår, og min klare opfordring til alle folketingets partier er at deres nytårsforsæt går på, at det bliver i 2019, at vi får en ambitiøs og vidtgående klimaaftale, siger Tejs Laustsen Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095