23948sdkhjf

Nature Energy køber to biogasanlæg

- Det bliver nok ikke de sidste opkøb, lyder det fra Ole Hvelplund

Nature Energy har købt to mindre biogasanlæg i Vestjylland, Sønder Vium Bioenergi og Hemmet Bioenergi.

Efter opkøbet ender Nature Energys samlede produktionskapacitet på 135 millioner kibikmeter biogas til gasnettet årligt.

- Danmark er i gang med en grøn omstilling af gasnettet, hvor mere end 10 pct. af gassen på gasnettet er grøn. Det kræver investeringer. Biogasanlæggene i Sønder Vium og Hemmet er gode, solide gårdbiogasanlæg, som bygger på et stærkt lokalt engagement, og ved at integrere dem i Nature Energy-koncernen, er det vores ambition, at de to anlæg kan bidrage med endnu mere grøn omstilling i fremtiden – til lavere omkostninger, siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy.

Biogasanlægget i Hemmet blev etableret i år 2012 og biogasanlægget i Sønder Vium blev etableret i 2016. De to anlæg deler tilkoblingen til gasnettet og har en samlet produktionskapacitet på 10 millioner kubikmeter biogas til gasnettet. De to biogasanlæg producerer biogas på restprodukter fra landbruget og øvrige biologiske biomasser.

- Nok ikke det sidste opkøb
Nature Energy har siden juli 2015 koblet 7 biogasanlæg på det danske gasnet. Med opkøbet af Sønder Vium og Hemmet består Nature Energy koncernen nu af 9 biogasanlæg.

- Biogasanlæggene i Sønder Vium og Hemmet er nok ikke de sidste biogasanlæg, der bliver en del af vores koncern. Vi har i dag et velfungerende kompetencecenter, som betyder, at vi kan reducere en række administrative omkostninger. Vi er samtidig i stand til at optimere på driften og sikre en bedre udnyttelse af biomasserne, og de effekter kan vi integrere på flere anlæg – både i Danmark og uden for Danmark. Det vil give en bedre udnyttelse af vores biomasser og give mere grøn omstilling for pengene, siger Ole Hvelplund, adm.direktør i Nature Energy.

Sønder Vium Bioenergi og Hemmet Bioenergi leverer biogas til det samme opgraderingsanlæg til gasnettet, og indgår derfor i en samlet handel.

Nature Energy overtager driften af de to biogasanlæg, og de fem medarbejdere på anlæggene.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047