23948sdkhjf

Efter brand: Første affald på risten

- Vi kan med stor glæde fortælle, at vi nu har det første affald på risten på anlæg 5, og i de kommende dage vil arbejde på at sikre en stabil drift på anlægget.

Sådan skriver Vestforbrændings direktør Peter Basland på selskabets hjemmeside.

Efter en brand på anlægget den 5. november har anlæg 5 og 6 ellers været taget ud af drift, men efter en intensiv indsats kan forbrændingsselskabet altså nu melde ud, at i hvert tilfælde den ene ovn kører.

- Vi er kommet hertil noget før end beregnet og tidligere kommunikeret, skriver direktøren.

Som ventet var det retableringen af kraft- og signalkabler, der har været den tidsmæssigt kritiske vej tilbage til anlægsdrift, mens der ved spændingssætningen af anlægget viste sig at være relativt få komponenter, der var beskadiget af branden.

Selvom anlæg 5 er i drift er anlægget ikke i normal drift endnu. Det arbejder selskabet på, ligesom der arbejdes på at få anlæg 6 idriftsat.

- Det bedste bud er, at det vil tage 4 til 6 uger før vi har affald på risten på anlæg 6, skriver direktøren, der understreger, at man vil gøre alt for, at varmekunderne oplever mindst mulige gener efter branden.

Derfor har selskabet blandt andet etableret et transportabelt energianlæg i tilknytning til fjernvarmepumperne i Glostrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078