23948sdkhjf

SKI skal spare millioner

Udsigten til et 2011-underskud på -30 mio. kroner får nu bestyrelsen til at reducere omkostningerne. Det koster 13 medarbejdere jobbet. Samtidig lægges der nye investeringsplaner.
SKI – Statens og Kommunernes Indkøbsservice – skal på én og samme tid spare og investere.

Som led i en ny strategi planlægger indkøbsorganisationen en række tiltag, der dels skal reducere omkostningerne og samtidig bane vej for investeringer i kerneforretningen.

Balance i 2012
Baggrunden er, at SKI forventer et underskud på godt 30 mio. kr. før skat i 2011. Det skyldes dels et forventet omsætningsfald i indeværende år på ca. 25 %, fordi organisationen i januar 2011 måtte opsige 16 rammeaftaler. Samtidig har SKI et betydeligt investeringsbehov grundet ca. 20 planlagte udbud de kommende 12 måneder.

Besparelsestiltagene vil reducere omkostningerne med 8-9 mio. kroner i helårsvirkning, og bestyrelsen forventer på den baggrund, at der kan skabes balance i økonomien i 2012:

- Samtidig med, at der skal spares, skal der frigøres ressourcer til at investere i det nye SKI. Fokus for den ny direktion i SKI er at genetablere tilliden til rammeaftalerne og at implementere den nye strategi for virksomhedens udvikling, som bestyrelsen har udstukket, siger bestyrelsesformand Jørgen Clausen i en kommentar til planerne.

Medarbejderne er orienteret
SKI´s direktion har i dag varslet 13 medarbejdere, der er indstillet til opsigelser. Varslingen er sket under hensyntagen til, at SKI skal være bedst muligt rustet til at løse sine opgaver inden for det kommende et til to år med fokus på kerneforretningen, udbudsplanen samt de rammer, som ejerne har udstukket for SKI´s fremtidige virke:

- SKI må gennemføre en sparerunde, dels på grund af økonomien, og dels fordi vi skal have et råderum til at investere i kerneforretningen og gennemføre de initiativer, som er højt prioriteret i SKI´s ny strategi, siger adm. direktør Signe Lynggaard Madsen.

Hun lægger i den forbindelse vægt på, at SKI også fremover skal være en attraktiv samarbejdspartner for SKI’s kunder i den offentlige sektor og for leverandørerne:

- Jeg er sikker på, at SKI efter den økonomiske tilpasning vil være godt rustet til de opgaver, vi står overfor med at styrke kerneforretningen for at sikre aftaler med klare økonomiske fordele for vores brugere, siger Signe Lynggaard Madsen.

Kerneforretningen i det ny SKI er, at rammeaftalerne er juridisk holdbare, effektive på prisen, lette at anvende og rammer kundernes behov. Samtidig vil SKI sikre en endnu større gennemsigtighed i virksomheden og i aftalernes økonomi for at dokumentere de positive effekter i at købe ind på rammeaftaler.
Læs mere om: SKI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079