23948sdkhjf

Energicentral til nyt universitetshospital sendes i udbud

Byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge går ind i den næste fase.

Regionsrådet i Region Sjælland har netop besluttet at sende Energicentralen på hospitalet i udbud.

Energicentralen udbydes som to parallelle EU-udbud for henholdsvis nødstrømsanlæg og fjernkøl, skriver regionen i en meddelelse.

Tanken bag Energicentralen er, at nødstrømsanlægget etableres, ejes og drives af regionen, mens køleanlægget skal etableres, ejes og drives af en ekstern leverandør. 

- Det har fordele at lægge driften hos leverandøren, da løsningen vil blive vedligeholdt af eksterne ressourcer, der allerede er eksperter i at drive og vedligeholde et køleanlæg, siger regionsrådsformand Heino Knudsen og tilføjer: 

- Vi kan dermed holde fokus på vores kerneopgaver, som er at tage os af patienterne. Vi behøver ikke udvikle specialkompetencer indenfor drift af køleanlæg i hospitalets driftsorganisation.

Videresalg af overskudsvarme
Miljømæssigt vil der også være fordele ved ekstern drift, da leverandøren vil have mulighed for videresalg af overskudsvarme, hvilket hospitalet som offentlig myndighed ikke må.

- Ved at lade den eksterne leverandør etablere anlægget på hospitalets grund opnår vi en løsning med et minimalt energitab - og dermed sikrer vi den mest bæredygtige løsning, siger projektdirektør Helle Gaub, Sjællands Universitetshospital.

Både nødstrømsanlægget og køleanlægget skal stå klar, når de første sengebygninger står klar i sommeren 2021.

Det samlede anlægsbudget for Energicentralen på Sjællands Universitetshospital er 68 millioner kroner.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079