23948sdkhjf

Energiklynge i nye klæder får kontor i Silkeborg

Energy Innovation Cluster er Danmarks nye klyngeorganisation.

Organisationen er en omformning af Offshoreenergy.dk og bygger videre på en del af de ting, der har været omdrejningspunktet i Offshoreenergy.dk, men der kommer også nye ting til.

Fokus fremadrettet ligger på innovation indenfor både land- og havvind, olie og gasindvinding og integrationen af el i energisystemet.

Hovedkontoret ligger i Esbjerg, men nu har energiklyngen også etableret kontor i Silkeborg. Det er de mange midtjyske vindvirksomheder, der trækker.

Hver dag møder mere end 12.000 danskere op på arbejde hos virksomheder i Midtjylland, der arbejder med vindenergi, og derfor er en øget tilstedeværelse i Midtjylland helt oplagt for et nationalt innovationsnetværk som os, siger CEO i Energy Innovation Cluster, Glenda Napier.

- Det er centralt for os at være tæt på vores medlemmer. Vi er en neutral innovationsplatform og mødested, der sikrer Danmarks internationale førerposition indenfor energiproduktion igennem relevante innovationsaktiviteter, og det kræver tilstedeværelse i hele Danmark. Silkeborg har erklærede ambitioner om at etablere sig yderligere som en vigtig hub for vindenergi og er centralt placeret i forhold til Midtjyllands stærke værdikæde af underleverandører, særligt indenfor landvind. Derfor er en afdeling i Silkeborg helt naturlig for os, siger Glenda Napier.

En samlet innovationsplatform
Energy Innovation Cluster er skabt for at koncentrere aktiviteterne i industriens innovationsfremmende indsats. Energy Innovation Cluster samler innovationsindsatsen på tværs af både onshore og offshore energiproduktion for derigennem at styrke danske energivirksomheders konkurrenceevne:

- Energy Innovation Cluster er formet af industriens behov og drevet af et ønske om ét, stærkt samlingspunkt, der kan styrke danske virksomheders innovationskapacitet yderligere, siger Glenda Napier.

Energy Innovation Cluster får adresse på Lysbrohøjen 24 i Eksportens Hus sammen med Eksportforeningen og Vindmølleindustrien. Energy Innovation Cluster har også kontor i Esbjerg og vil desuden etablere sig Aalborg og København i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093