23948sdkhjf

SE skal hjælpe kommune med klimamål

Esbjerg Kommune og SE indgår klimapartnerskabsaftale for at nå kommunens målsætning om at reducere CO2-udledningen på 30% på 10 år.
Første skridt i aftalen mellem SE og Esbjerg Kommune vil være, at parterne i fællesskab får belyst og prioriteret hvilke områder der nu skal sættes ind overfor.

Esbjergs klima- og bæredygtighedsstrategi, der blev fremlagt i december 2010, har som mål at reducere kommunens CO2-udledning med 30 % frem mod 2020. Med en årlig udledning på 1,16 mio. ton CO2, svarende til 10,4 tons pr. indbygger, skal der i gennemsnit skæres 3 ton CO2 pr. indbygger årligt.

Vil gå på tre ben
SE har erfaringer med privat-kommunalt samarbejde om at reducere energiforbrug, bl.a. fra ProjectZero-partnerskabet i Sønderborg Kommune. Energiselskabets har derfor også en klar idé om, hvordan arbejdet skal gribes an:

- For at nå målsætningen vil vi gå på tre ben. Vi skal sikre energieffektivisering, via bl.a. bedre isolering, klimastyring og et mere effektivt produktionsapparat. Vi skal skabe incitamenter for bedre klima-adfærd, ved bl.a. at gøre forbrugerne mere bevidste om den energi de bruger, så de kan tilpasse deres adfærd og dermed udnytte energien mere intelligent. Endelig skal nye teknologiske løsninger, med særligt grøn energi og digitalisering, skabe betydelige reduktioner, forklarer Niels Duedahl, adm. direktør i SE.

Esbjerg Kommune og SE vil nu afholde en række workshops, hvor parterne i fællesskab skal belyse og prioritere hvilke områder der i de kommende år skal sættes ind overfor.

SE den perfekte partner
Under navnet EnergiMetropolen har Esbjerg Kommune gennem længere tid arbejdet med at reucere CO2-udeldningen.

Der er dog fortsat et stort potentiale for reducere udledningen fra kommunens mange virksomheder, af private hjem og ikke mindst i kommunens talrige institutioner og andre bygninger.

- Klimapartnerskabet med SE passer derfor perfekt ind i dette arbejde, så vi kan få vores bæredygtighedsstrategi gjort til virkelighed. De har bevist, at de med største professionalisme kan optimere energiforbrug og reducere klimabelastninger for både store virksomheder og kommuner, og jeg er sikker på, at vi sammen med SE kan skabe markante resultater til gavn for kommunens indbyggere og virksomheder i Esbjerg Kommune, siger John Snedker, formand for Plan- og Miljøudvalget udtaler.
Læs mere om: SE
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156