23948sdkhjf

European Energy reducerer antallet af møller i kystnær møllepark

European Energy har valgt at reducere antallet af møller ved den forslåede Frederikshavn Havmøllepark.

Det betyder, at parken går fra seks til fem møller og at afstanden til Hirsholm øges med cirka en kilometer.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Derudover reduceres højden fra maksimalt 300 meter på alle møller - til to nordlige møller med 200 meter i maksimal højde og tre sydlige møller med maksimal højde på 265 meter.

- Vi har haft en dialog med flere store møllefabrikanter for at se, hvordan vi kunne få deres behov til at harmonere med, hvad vi har hørt fra borgerne i Frederikshavn gennem de seneste uger. Vi mener det her en god løsning for alle parter, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy.

God debat på borgermøde
European Energy deltog torsdag i sidste uge i et tematiseret borgermøde om mølleparken i Frederikshavn. Mødet var arrangeret af Frederikshavn Kommune og havde til formål at oplyse interesserede borgere og lokale erhvervsdrivende om de muligheder og udfordringer, der ligger i et muligt testsite ved Frederikshavn. 

- Vi synes, at mødet gav en god dialog med borgerne i Frederikshavn og de relevante organisationer. Der var spørge- og diskussionslyst i publikum, men også villighed til at lytte, hvilket jo var hele formålet med mødet. Vi glæder os til at arbejde videre med projektet og ser frem til, at byrådet i Frederikshavn træffer en afgørelse om, hvorvidt de vil gøre brug af deres indsigelsesret, siger Joachim Steenstrup, head of communications hos European Energy.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126