23948sdkhjf

Better Place skal udbrede elbiler i Kina

Elbilselskabet Better Place skal sammen med China Southern Grid udbrede batteriskifteteknologi til elbiler på det kinesiske marked.
Better Place og Kinas næststørste elselskab, China Southern Grid, har underskrevet en strategisk samarbejdsaftale.

Parterne skal sammen udbygge batteriskifteteknologi på det kinesiske marked samt opføre et besøgs- og uddannelsescenter i Kina. Både batteriskiftestation og besøgscenteret vil stå færdigt i Kinas 3. største by, Guangzhou, inden årets udgang.

Samarbejdsaftalen ventes at blive uddybet de kommende måneder.

500.000 elbiler i Kina i 2015
Kina er på rekordtid blevet verdens største producent og forbruger af biler, og overgangen fra benzin og diesel til elektricitet er derfor en tvingende nødvendighed. Elbilerne er derfor blevet en vigtig del af Kinas seneste 5-års plan.

Det er målet, at der i Kina skal være mindst 500.000 elbiler på vejene inden 2015, hvoraf en stor del formentlig vil blive en del af større flåder, herunder biler i den offentlige sektor, taxaer og lignende.

Besøgs- og uddannelsescentret vil således i høj grad været rettet mod myndighederne, men også mod forbrugerne som et led i at etablere det nødvendige vidensniveau, der skal hjælpe udviklingen på vej – både hvad angår viden om elbiler, tekniske standarder, etablering af infrastruktur og ny lovgivning på området.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093