23948sdkhjf

Fjervarmeselskaberne sparer 131 procent

Energibesparelser svarende til 131 % i forhold til den politiske energispareaftale. Det har fjernvarmeselskaberne præsteret.
Besparelser på 2.482 TJ, eller 585 TJ mere end krævet, har fjernvarmeselskaberne gennemført, siden den nye energibesparelse trådte i kraft i januar 2010.

I praksis er der tale om energibesparelser realiseret gennem eks. nye og bedre isolerede fjernvarmerør samt store solvarmeanlæg. Men også ved, at fjernvarmeværkerne har samarbejdet med forbrugerne om bedre isolering, nye vinduer af boligerne eller konvertering af gamle oliefyr eller naturgasfyr til fjernvarme.

- Der er ofte en direkte sammenhæng mellem energibesparelser og lavere varmeregninger. Derfor er energibesparelser absolut et tema for både den almindelige forbruger, for erhvervslivet, for det offentlige og for fjernvarmeværkerne, siger teknisk konsulent fra Dansk Fjernvarme, Hans Jørgen Rasmussen.

Energibesparelserne er ofte fundet i samarbejde med lokale håndværkere såvel som i offentligt byggeri i form af skoler, rådhuse eller institutioner samt med private erhvervsvirksomheder. I disse tilfælde er der ofte tale om nye energianlæg eller optimeringer af eksisterende anlæg.

Lokale håndværkere en vigtig samarbejdspartner
Energispareaftalen, der trådte i kraft i januar 2010 omfattede for første gang samtlige godt 450 fjernvarmeselskaber. I den tidligere energispareaftale var kun de 171 største fjernvarmeselskaber omfattet.

Men også ved den gamle aftale viste fjernvarmen sig som ganske effektive energisparere, for da besparelserne blev gjort op nåede man op på 124 procent i forhold til kravet. Samlet skal fjernvarmen spare hvad der svarer til forbruget i Randers hvert år, eller 1897 TJ.

Fjernvarmeværkerne har fået lov at medregne nye storskala solvarmeanlæg, men dog kun en gang i form af det første års produktion. Netop storskala solvarmeanlæg skyder op i stor stil rundt over hele landet. Således er man godt på vej mod at have fordoblet den samlede kapacitet på blot et års tid, så den når op på cirka 200.000 kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125