23948sdkhjf

Dansk hurtiglade-station vinder infrastrukturpris

Clever har vundet Infrastrukturprisen ved Building Awards 2018 for fremtidens ladestationer til elbilerne. Den første af slagsen bliver bygget i Fredericia netop nu.

Juryen lagde blandt andet til grund, at Clevers hurtigladestationer er et skridt i den rigtige retning, hvis Danmark skal være fri for benzin- og dieselbiler. Det kræver nemlig en effektiv infrastruktur – både i byerne og i udkantsområderne.

- Vi er selvfølgelig rigtig stolte over at vinde prisen i et skarpt felt af finalister. Den er en flot anerkendelse af, at fremtidens mobilitet er elektrisk, og at elbilen er vejen frem, hvis vi skal omstille danskernes persontransport fra sort olie til mere bæredygtige el. Vores designvision for hurtigladestationerne er blevet til ved at sætte brugerne i førersædet, så vi skaber en meningsfuld pause til alle de besøgende, når de besøger vores stationer for at lade bilen op, fortæller Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.

Clever har udviklet designet af stationerne i tæt samarbejde med arkitekter fra Cobe.

- Sammen med Clever har vi skabt rammerne for en meningsfuld pause, når du skal oplade din bil. Bilisten bliver omgivet af træer og en arkitektur inspireret af netop træer med tage, der filtrerer lys og skygge og integrerer grønne naturmaterialer med teknologi. Asfaltjunglen der traditionelt omgiver en ladestation, bliver i stedet en grøn oase, hvor du ud over at oplade din bil også vil få opladt dine egne mentale batterier. Vi er stolte over, at Building Awards uddeler så flot en pris for arbejdet”, siger Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af Cobe.

Stationen i Fredericia bliver en del af en sammenhængende kæde af hurtigladestationer, der strækker sig langs motorvejene fra Norge i nord til Italien i syd, som med midler fra EU vil stå færdig ved udgangen af 2020.

Ud over Clever var Københavns Lufthavne og Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning nomineret til Infrastrukturprisen.

Her er vinderne af Building Awards 2018

Infrastrukturprisen: Clever A/S for fremtidens ladestation

Miljøprisen: Scandi Byg A/S for at være en ansvarlig virksomhed med fokus på bæredygtighed i byggeriet, og svanemærkning af nyt byggesystem

Klimaprisen: Plastmo A/S for Regnvandsventilen til effektiv og miljøvenlig afledning af regnvand

Innovationsprisen: Adserballe & Knudsen A/S for boligprojektet Timianhaven, hvor krydslamineret træ (CLT) er anvendt som bærende konstruktion.

Materialeprisen: Adserballe & Knudsen A/S for Timianhaven

Energiprisen: Christensen & co. Arkitekter for Kistefossdammen børnehave, der er Norges første offentlige energiplus-byggeri

Byudviklingsprisen: Pensiondanmark for det DGNB-certificerede boligbyggeri ”Skibet” i Køge Kyst

Talentprisen: Konrad Wojcik fra Erik Arkitekter

Projektprisen: Henning Larsen Arkitekter A/S for Frederiksbjerg Skole i Aarhus

Procesprisen: Forsyningssamarbejdet Vandpartner – et offentligt-privat-partnersamarbejde om fornyelse af vandledningsanlæg og spildevandsledningsanlæg i Odder, Favrskov og Aarhus.

Boligfonden Kubens Bygherrepris: Realdania By & Byg for Blox-byggeriet i København

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156