23948sdkhjf

Dansk havmøllepark solgt til Wind Estate

Samsø har, siden øen blev udnævnt til Danmarks vedvarende energi-ø, arbejdet for vedvarende energiløsninger, der på sigt gør Samsø helt fossilfrit.

Blandt andet har Samsø Kommune, Samsø Landboforening, Samsø Energi og Miljøkontor og Samsø Erhvervsforum etableret Samsø Havvind A/S, der etablerede 10 havvindmøller i 2003 og forestået driften af disse.

De 10 vindmøller er fortrinsvis ejet af samsinger, den ene som andelsmølle med over 800 andelshavere og de fem af møllerne af Samsø Kommune. Ejerskab og drift af Samsø Havvindmøllepark har således indtil nu været stærkt forankret på Samsø.

Nu overdrages Samsø Havvind og 9 ud af 10 havvindmøller til Wind Estate A/S, såfremt nødvendige myndighedstilladelser opnås.

Øger sit engagement
Wind Estate ejer allerede tre vindmøller på Samsø og får med opkøbet mulighed for at øge sit engagement på Samsø.

- Vi i Wind Estate ønsker at deltage i udviklingen af Samsø Havvindmøllepark og vindmøller generelt på Samsø. El fra vindmøller er en vigtig brik i omstilling til fossilfri ø, og vi glæder os til at blive aktive medspillere på Samsøs store hold, der arbejder for at realisere ambitionen med at blive fossilfri i 2030, siger Erik Abraham, medejer af Wind Estate.  

Aftalen med Wind Estate giver Samsø Kommune og øvrige interessenter tryghed for Samsø Havvindmølleparks fortsatte drift og udvikling til gavn for Samsøs status som vedvarende energi-ø.  

Vedvarende energi-ø
Samsø har længe været CO2-neutral. Men ambitionerne er endnu større. Samsø har derfor en plan om at blive fossilfri i 2030. Samsø Kommune ønsker derfor at kunne fokusere indsatsen hen imod ny udvikling af mere bæredygtige og vedvarende energiløsninger og udvikling af Samsø som cirkulær biosamfund.

For at sætte turbo på denne udvikling, har det været et ønske fra Samsø Havvind, Samsø Kommune og øvrige ejere af vindmøllerne at tilknytte nye kræfter til at løfte det videre arbejde med udvikling af Samsø i en bæredygtig retning.

- Det glæder mig rigtigt meget, at vi på Samsø har fundet en så stærk samarbejdspartner inden for vindmølledrift. Jeg er derfor meget tryg ved at overdrage ansvaret for Samsø Havvind til en så kompetent samarbejdspartner som Wind Estate. Overdragelsen betyder, at Samsø Kommune kan frigøre en del resurser til at realisere andre vedvarende energiprojekter på øen, siger borgmester Marcel Meijer.

Hans Jørgen Buur, formand for Samsø Havvind, er meget tilfreds med, at Wind Estate har ønsket at købe Samsø Havvind og 9 havvindmøller.

- Med Wind Estate A/S med om bord i det fremtidige arbejde med øens store energi- og miljømål, vil vi kunne nå langt med vores visioner. Det er med stor tilfredshed, at Wind Estate også vil bidrage til den fælles fortælling om Samsøs udvikling mod et mere bæredygtigt og fossilfrit samfund, siger han.

Prisen for Samsø Havvind og de ni møller oplyses ikke. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112