23948sdkhjf

Det sker: Grænseoverskridende energi-workshop

Energi-workshop i Esbjerg baner vejen for et tættere samarbejde om vedvarende energiformer mellem Syddanmark og Nordtyskland, som skal skabe tusinder af nye højteknologiske arbejdspladsen.
Syddanmark og Nordtyskland skal inden for vedvarende energiformer som vindkraft, bioenergi og solenergi være en samlet region, Renewable Energy Region, der i de kommende år vil skabe tusindvis af nye højteknologiske job og afsætte produkter og løsninger på det globale marked.

Det er visionen bag det grænseoverskridende North Sea Wind, Bio & Solar Energy, der holdes i Musikhuset Esbjerg i dagene 19.-21. juni 2011 og er den første af årligt tilbagevendende internationale arrangementer i skiftevis Esbjerg og Flensborg.

Netværksdannelse og informationsdeling
Det første arrangement har karakter af workshop og symposium, hvor virksomheder, forskere og energiplanlæggere kan lytte til oplæg fra udvalgte forskere og erhvervsfolk fra førende virksomheder inden for vedvarende energi. Deltagerne bidrager desuden selv aktivt i at skabe netværk og synergier mellem energiformerne.

- Vindkraft, bioenergi og solenergi har hidtil været enkeltstående brancher, og vi skal have fundet nye former at udnytte de enkelte energikilders styrker, så de ikke snubler over hinanden, og overskudsstrøm fra for eksempel vindmølleparker udnyttes mere intelligent. Det bliver et af emnerne på symposiet i Esbjerg, siger sektionsleder på Aalborg Universitet Esbjergs energiteknologiuddannelse, Jens Bo Holm-Nielsen.

North Sea Wind, Bio & Solar Energy bygger videre på det mangeårige samarbejde mellem Tysklands nordligste universitet, Fachhochschule Flensburg (FHF), og Aalborg Universitet Esbjerg (AAUE). De to universiteter har arbejdet sammen i blandt andet det treårige FURGY-projekt, der støttet af EU’s regionalfond handler om at udvikle nye teknologier og videndeling inden for vedvarende energi.

Giver adgang til et vækstmarked
For især små og mellemstore virksomheder kan der være store fordele ved at arbejde tættere sammen med universiteter og andre virksomheder i Danmark og Tyskland, der er Europas førende solenergination.

Gevinsten for SMV’er kan være, at de får del i et marked med store vækstpotentialer og mulighed for at afsætte produkter med højt teknologiindhold på verdensmarkedet.

- Både i Esbjerg-området og i det sønderjyske trekantområde er der i de senere år skabt videnarbejdspladser, og der er veluddannede teknikere til at frembringe produkterne. Jeg anser det for realistisk, at der begge steder kan etableres 3.000-5.000 nye højteknologiske arbejdspladser i de næste 10-15 år, siger Jens Bo Holm-Nielsen, Aalborg Universitet Esbjerg.

Mere information på: eeu.dk .

Deltagelse koster 350/400 euro. Tilmelding kan foretages via: eeu.dk .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078