23948sdkhjf

Nordisk overskudsvarme nomineret til international energipris

Udvikler og operatør af datacentre i Norden DigiPlex er blandt favoritterne til to internationale energipriser, der uddeles ved Energy Awards 2018 i London til december.

Det er virksomhedens indsats med at genanvende overskudsvarmen fra sine datacentrene til opvarmning af tusindvis af hjem, der gør, at DigiPlex er nomineret i to kategorier.

DigiPlex er nomineret i kategorierne 'Innovation of the Year: Technology – Physical' og 'Renewable Energy Technology of the Year'.

Der bliver kamp til stregen i begge kategorier, da flere internationale virksomheder fra forskellige brancher har indsendt projekter, der viser innovation og faglig dygtighed på højt plan.

- Vi er utrolig glade for at være blandt favoritterne til disse priser og ser frem til at dele ud af vores erfaringer omkring datacentrenes ansvar og muligheder for at bidrage til ansvarlige energibesparelser, siger Gisle M. Eckhoff, CEO for DigiPlex.

DigiPlex og overskudsvarmen
DigiPlex har allerede to større overskudsvarmeprojekter kørende og et tredje på vej. 

Eksempelvis kan DigiPlex’ eksisterende datacenter i Sverige med et luft-til-luft kølesystem og en indirekte integreret vandfordampning levere overskudsvarme til det lokale fjernvarmeselskab, Stockholm Exergi, til opvarmning af 10.000 moderne lejligheder.

DigiPlex annoncerede ligeledes i august måned, at selskabet i Norge har indgået et samarbejde med Fortum Oslo Varme om opvarmning af 5.000 lejligheder.

Af det annoncerede investeringsprogram i 2018-2020 fremgår, at overskudsvarme-strategien inden længe også kommer til at gælde for DigiPlex’s danske datacenter i Holmbladsgade i København.

I Danfoss' fodspor
DigiPlex er nomineret i to kategorier.

I den første 'Innovation of the year. Technology - Physical' skal virksomheden træde i Danfoss Drives' fodspor. De løb nemlig med prisen sidste år. 

DigiPlex kommer i den kategori til at konkurrere med blandt andre Bramble Energy, Waterscan og Viessmann.

I kategorien Renewable Energy Technology of the Year, der sidste år blev vundet af Airsynergy, er selskabet oppe mod blandt andre Rolls-Royce, Solecco Solar og Systemlink Technology.

Videoen er fra Energy Awards 2017 og produceret af Energy Awards

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11