23948sdkhjf

Ikast-Brande puster til vindmølleplaner

4 områder er udlagt til placering af vindmøller i en højde på mellem 100 og 150 meter. Fuldt udbygget kan vindmølleplanen give Ikast-Brande Kommune 221.000 MWh om året.
Ikast-Brandes har udarbejdet en ny vindmølleplan.

Planen udlægger 4 nye områder til vindmøller med en højde mellem 100-150 meter. Herudover er der et nyt område, hvor der kan opstilles en vindmølle med en højde på 80 meter.

En fuldt udbygget vindmølleplan vil kunne producere ca. 221.700 MWh om året og være med til at reducere udledningen af klimagasser betydeligt i Ikast-Brande Kommune. I dag bliver Ikast-Brande kommunes elforbrug dækket med el, der blandt andet er produceret på kul og naturgas.

Vindmølleplanen er et tillæg til Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021, der udlægger områder, hvor der kan opstilles vindmøller, og opstiller rammebestemmelser for den kommende lokalplanlægning for de enkelte områder.

Borgerne med på råd
I arbejdet med at lave Vindmølleplanen har kommunen bedt borgere om at fremsende ønsker til områder, som kunne udlægges til vindmøller. Herudover har kommunen også lavet en screening af hele kommunen for at finde de egnede områder. Der er i denne proces sorteret områder fra, der ikke var egnede til at indgå i planen.

Ejerne af den jord, der er udpeget til vindmølleområde, har nu mulighed for at få udarbejdet en lokalplan, der gør det muligt at opstille vindmøller. Ejerne af jorden har ikke pligt til at rejse møller.

Inden der kan udarbejdes en lokalplan for et vindmølleområde, skal der laves en VVM. Alle lovens bestemmelser om for eksempel støj skal være overholdt, og i VVM’en vil der være beregninger, der viser støjpåvirkningen forskellige steder. For at kunne vurdere på de forskellige påvirkninger, skal der i en VVM opstilles alternative placeringsmuligheder.

På baggrund af VVM undersøgelserne udarbejdes der en lokalplan. Forslaget til lokalplanen skal godkendes af byrådet, hvorefter planforslaget kommer i offentlig høring i mindst 8 uger. I offentlighedsfasen kan du komme med dine bemærkninger og ændringsforslag. Når byrådet skal vedtage lokalplanen endeligt, bliver de indkomne ændringsforslag og bemærkninger fremlagt for byrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063