23948sdkhjf

Tjek af energimærkning giver flere ordrer

Håndværkere har mulighed for både at se en bygnings nuværende tilstand og muligheder for energiforbedringer. Dermed kan håndværkere bedre rådgive kunderne.
Bygningers energimærke viser både hvad en bygnings energitilstand er, og hvilke muligheder der er for energiforbedres, således, at håndværkere bedre kan rådgive kunder og få flere ordrer.

- Energimærket viser ikke kun bygningens nuværende tilstand. Hvis det betaler sig at forbedre, er der også konkrete forslag til, hvad der kan gøres. Håndværkere og installatører kan altså se, hvordan kunden kan spare energi. Det kan selvfølgelig give flere ordrer, men det gavner også kunden, som får en lavere varmeregning, siger projektleder i Go’ Energi, Jesper Ditlefsen.

Det er lovpligtigt at energimærke i forbindelse med salg og udleje af bygninger. Og det er nemt at finde mærkningsrapporterne. Der findes i dag rapporter på ca. 250.000 ejendomme i Danmark.

Giver ordrer og kundetilfredshed
Et af de firmaer, der aktivt bruger energimærkerne, er Hundstrup & Hornemann Byggeri på Sydfyn. De arbejder især for private og har både murere, malere, tømrere og kloakarbejdere.

- Når en kunde ringer, spørger vi, om bygningen er energimærket. Hvis svaret er ja, tager vi afsæt i rapporten. Vi sætter os simpelthen ned med kunden og gennemgår, hvad der kunne være en god idé at gøre, siger partner Lars Erik Hornemann.

Han forklarer også, at fremgangsmåden har giver bonus på bundlinjen, med flere opgaver, end kunden først havde forestillet sig.

Mange kender ikke ordningen
En undersøgelse fra Go’ Energi viser, at ca. 30 % af håndværkere og installatører ikke kender til energimærkning af bygninger. Og ca. 40 % bruger aldrig et energimærke, selvom kunden har rapporten. Det vil ændre sig, mener Jesper Ditlefsen fra Go’ Energi.

- Flere og flere opdager, at energimærket kan gøre noget af arbejdet for dem. Det gælder både håndværkere og andre i byggebranchen. Samtidig vokser kundernes interesse for energiforbedring, ikke mindst når energipriserne stiger, som de gør i øjeblikket. Det tyder alt sammen på, at energimærker vil spille en større rolle i de kommende år, siger Jesper Ditlefsen.

Fakta – energimærker for bygninger
Energimærket angiver en bygnings energieffektivitet på en skala fra A-G, hvor er A er bedst og G dårligst.

Mærkningsrapporten beskriver også husets komponenter, og der er forslag til energiforbedringer, hvis det kan betale sig at gøre noget.

Find energimærke for erhvervsbygninger og offentlige bygninger med Energihjælpen
I dag er der indberettet ca. 250.000 energimærker for ejendomme i Danmark:
- 196.000 enfamiliehuse
- 23.000 flerfamiliehuse/boligejendomme
- 13.000 sommerhuse
- 20.000 erhvervsejendomme og offentlige bygninger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125