23948sdkhjf

Løkkes klimaplan vil kun bidrage med 1.000 grønne biler

Regeringens klimaplan vil give Danmark 1.000 ekstra el- og plugin-hybridbiler på gaderne de næste to år, skriver Politiken fredag.

Det fremgår af regeringsnotater fra Skatteministeriet og Finansministeriet, som Politiken er i besiddelse af. Notaterne sætter for første gang tal på effekten af regeringens initiativer.

Med de 1.000 ekstra grønne biler er der langt til statsminister Lars Løkke Rasmussens eget mål om at sætte skub i elbilsalget, så Danmark får i alt 1 million grønne biler på gaderne i 2030. 

- Det er pinligt, at statsministeren står den ene dag og siger, at han har meget store ambitioner på det her område, for at vi den næste dag finder ud af, at man ikke er klar til at tage de skridt, der gør det bare en smule troværdigt, siger klimaordfører Ida Auken fra Radikale Venstre til Politiken.

- Det er håbløst uambitiøst, og jeg kan ikke forestille mig, at vi kan være med i en aftale på dette niveau. I årevis har området været præget af en zigzagkurs, og det er ingen tjent med. Der er brug for forudsigelighed, og vi kan ikke ende med en halv løsning i nogle år, som er det, regeringen her har lagt op til, siger Lisbeth Bech Poulsen, SF’s klimaforhandler, til Politiken. 

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, fremhæver, at en ny kommission efter næste valg skal komme med anbefalinger til, hvordan en fremtidig regering kan komme i mål. 

- Som sagt har vi jo også lagt op til et kommissionsarbejde, fordi vi har brug for flere redskaber i værktøjskassen for at nå frem til vores meget ambitiøse mål om en million lav-emissionsbiler i 2030, siger Louise Schack Elholm til avisen og afviser DF’s ønske om en total omlægning af registreringsafgiften.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095