23948sdkhjf

Mobil fjernvarmecentral skal fyre op under Eltang

De større byer i Danmark, herunder byerne i Trekantområdet, oplever stor befolkningstilvækst og dermed øget behov for boligudbygning.

Da alle boliger ikke kan opføres i bykernen, er der behov for udbygning i oplandet, hvor der ikke er umiddelbar mulighed for tilkobling til det centrale fjernvarmesystem.

Det gør sig blandt andet gældende i Eltang lige nord for Kolding, hvor håndværkere i øjeblikket er i fuld gang med at opføre huse i en helt ny udstykning, der tæller tres grunde.

Varme på træpiller
Udstykningen i Eltang ligger langt fra Trefor Varmes fjernvarmenet. Derfor har selskabet valgt at investere i en mobil fjernvarmecentral.

Centralen ligger i umiddelbar nærhed af de tres udstykninger. Den består af tre træpille-kedler med en termisk ydelse på 224 kW. 

Der er indtil videre solgt 26 grunde i udstykningen, som alle er på vej til at blive forsynet med fjernvarme, mens de resterende grunde løbende kan komme på.

Kedlerne i fjernvarmecentralen er dimensioneret til de tres boliger, men det er muligt at booste kapaciteten, hvis det bliver nødvendigt.

Mobilitetet af yderste vigtighed
Fjernvarmecentralen er designet, så Trefor Varme kan flytte den til en ny udstykning, når Eltangudstykningen er udbygget, og det derved bliver rentabelt at tilslutte udstykningen til det centrale fjernvarmesystem.

- Udstykkeren forventer at anlæggets forsyningsgrundlag udvikler sig over 5 - 10 år, hvorefter der skal etableres varmeforsyning fra bestående fjernvarmesystem, oplyser Trefor Varme til Energy Supply.

Derfor har mobiliteten af anlægget, der er af fabrikatet Ökofen og leveret af Renergi, været et væsentligt element.

- Vi vil gerne levere fjernvarme til nye kunder, men det er altafgørende, at sådan en investering er rentabel, så den ikke lægger vores nuværende kunder til last, siger Helge Schlott Hansen, varmeforsyningschef i Trefor Varme, og uddyber:

- En mobil fjernvarmecentral kan derfor være en midlertidig løsning, hvor vi på sigt ved øget tilslutning i området kan retfærdiggøre at anlægge en hovedledning fra Nørre Bjert.

Eltang er et af fire steder i Trefor Varmes forsyningsområde, hvor der er valgt en fleksibel løsning.

Trefor Varme har investeret 1,1 million kroner i anlægget i Eltang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098