23948sdkhjf

Energivirksomhed må finde ingeniører i udlandet

Danfoss Solar Inverters, som fremstiller komponenter til solcelleanlæg, har oplevet en voldsom vækst i omsætningen de seneste år. For at fastholde udviklingen er der behov for flere danske poweringeniører.
Danfoss Solar Inverters øgede omsætningen fra 300 mio. kr. i 2009 til 1,2 mia. kr. sidste år, og firmaet satser nu på fuld ud på solcellerne. Selskabet har eksempelvis planer om at etablere udviklingsfaciliteter i Kina og Nordamerika.

For at fastholde den positive udvikling for firmaet og solcelleområdet generelt i Danmark er der dog store udfordringer i forhold til kvalificeret arbejdskraft:

- Der mangler poweringeniører, så vi er allerede nu nødt til at søge uden for Danmark, siger adm. dir. i Danfoss Solar Inverters, Morten Buhl Sørensen, til nyhedsbladet Dansk Energi.

God grund til at satse på solenergien
På europæisk plan blev der installeret flere MW solceller end vindmøller sidste år, så meget tyder på, at der er god grund til at følge Morten Buhl Sørensen anbefalinger.

- Alle analyser peger mod fortsat fantastisk vækst drevet af, at solceller bliver stadig mere konkurrencedygtige. År efter år tager vi ti procent eller mere af anlægsomkostningerne. Det her er en sikker fremtidig teknologi, siger Morten Buhl Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063