23948sdkhjf

Verdo holder Randers i front med vedvarende energi

Med 41 % vedvarende energi er Randers en af de kommuner som har mest vedvarende energi. Forspringet skyldes blandt andet Verdos kraftvarmeværk på Randers havn, som er næsten CO2-neutralt.
Randers er i front når det kommer til vedvarende energi, hvor landsgennemsnittet er på 17 %.

Energiregnskaber viser, at størstedelen af den vedvarende energi kommer fra biomasse, hovedsagelig i den centrale varmeforsyning. Her har den kronjyske en fordel via Verdos biomassefyrede, næsten CO2-neutral kraftvarmeværk i byen.

- Mens større byer som Århus, København og Aalborg halter bagud, så har Randers næsten opnået klimaministeriets nye mål om CO2-neutral varme. Og det er vi da stolte af, siger Jesper S. Sahl, direktør for Verdo Varme.

Fælles bidrag
Randers ligger ikke kun pænt over landsgennemsnittet, men også det regionale gennemsnit.

Region Midtjyllands nyeste energiregnskab viser, at omstillingen af energiforbruget går for langsomt, hvis målsætningen om 50 % vedvarende energi i 2025 skal indfries. Verdo melder sig klar til at bidrage til at øge tempoet i processen:

- Vi må alle give vores besyv med til, at udledningen af CO2 reduceres. Og med ombygningen af vores kraftvarmeværk og konverteringen fra kul til biomasse har vi indsamlet en masse værdifuld viden, som vi gerne deler ud af til andre, som vil gøre os stykket efter, forklarer Jesper S. Sahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109