23948sdkhjf

A.P. Møller indgår stor-aftale på geotermi

Jysk stor-kommune er med ombord

I de seneste måneder har Aarhus Kommune og A.P. Møller Holding A/S forhandlet om en aftale om at gøre geotermi til en betydelig del af fremtidens varmeforsyning i Aarhus.  

Nu har parterne skrevet under på et hensigtserklæring om et eksklusivt samarbejde om geotermi. 

Læs mere om aftalen her

A.P. Møller offentliggjorde allerede i juni måned, at man så et stort potentiale i dansk geotermi, og at man derfor havde udarbejdet en ny forretningsmodel og ville undersøge mulighederne for at introducere geotermi i større skala i Danmark.

 - Geotermi kan spille en central rolle i Danmark. Der er endnu ingen garantier for, at det lykkes, men potentialet er så interessant for Danmarks omstilling til vedvarende energi, at vi skylder at prøve, sagde Samir Abboud, der er ansvarlig for geotermi i A.P. Møller Holding, tilbage i juni.

A.P. Møller Holding har arbejdet med geotermi siden begyndelsen af 2017 og nu har selskabet altså indgået samarbejde med Aarhus Kommune.

A.P. Møllers koncept: Geotermi i storskala
A.P. Møller vil altså arbejde med geotermi i stor skala, og selskabets forretningsmodel betyder, at det er A.P. Møller Holding, der tager ansvaret for efterforskning, etablering af anlæg og drift. Skulle alt ikke gå som forventet, ender regningen ikke hos forbrugerne. 

- Det er afgørende, at de, der har kompetencerne, også bærer ansvaret. Vores model er egentlig simpel; vi leverer varmt vand til fjernvarmeselskaberne, som distribuerer det til forbrugerne. Så gør alle parter det, de er bedst til, forklarede Samir Abboud tilbage i juni.

Læs mere om aftalen her: 100.000 aarhusianere får varme fra undergrunden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11