23948sdkhjf

Politiker vil gøre op med frygten for atomkraft

Der er flere døde af fald fra vindmølle, lyder det.

Formand for Konservativ Ungdom Anders Storgaard blæser i et debatindlæg i Altinget i dag til kamp for atomkraft.

Han skriver, at atomkraften er bedre end sit rygte, og at den omdiskuterede energiform skal og kan være med til at løse udfordringen med klimaforandringerne.

Han skriver endvidere, at det skræmmebillede af atomkraft, der blev tegnet i 1970’erne og 1980’erne, forfejlet lever videre i dag.

Ifølge Anders Storgaard er mennesket bange for atomkraft, da man automatisk tænker Tjernobyl, Fukoshima og atombomben.

- Ved ulykken i Fukushima døde 0 mennesker. I Tjernobyl-ulykken, der er den værste atomkraftsulykke, verden har set, døde der ifølge FN's officielle komité UNSCEAR 46 mennesker og op mod 4000 i årtierne efter som følge af de radioaktive eftervirkninger. Det er en forfærdelig katastrofe, men den når slet ikke de højder, som venstrefløjen gerne vil gøre den til. Katastrofen var desuden et resultat af elendig sovjetisk sikkerhed med en teknologi, der var langt mere usikker, end den er i dag.

Atomkraften er altså bedre end sit rygte, lyder det fra politikeren, der påpeger, at der hvert år dør 2,5 millioner mennesker som følge af kulkraft, og at der flere arbejdere, der er døde af at falde ned fra vindmøller end i atomkraftsulykker.

Han efterlyser derfor, at Regeringen gør op med den ideologiske vanetænkning på området og gør plads til atomkraften, som ifølge ham vil være et fantastisk supplement til vind- og solenergien.

Kommenter artiklen (19)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125