23948sdkhjf

EKF Danmarks Eksportkredit henter ny direktør i udlandet

Hun kommer fra stillinger hos IFC og Verdensbanken

EKF Danmarks Eksportkredit har ansat 48-årige Kirstine Damkjær som ny direktør.

Det oplyser EKF i en pressemeddelelse.

Om EKF Danmarks Eksportkredit
EKF er Danmarks eksportkreditinstitut.

EKF finansierer og risikoafdækker danske virksomheders eksportforretninger og vækstplaner for at styrke deres internationale konkurrenceevne.

EKF har i de senere år oplevet kraftig vækst i både forretningsomfang, kundeantal og resultater.

I løbet af de seneste fem år har EKF udstedt nye lån og garantier for mere end 70 mia. kr.

Det har været med til at skabe og fastholde omkring 60.000 arbejdspladser i Danmark og givet EKF et samlet overskud på godt 2 mia. kr.

EKF blev etableret i 1922 som det blot tredje eksportkreditinstitut i verden.

Kirstine Damkjær vender hjem til Danmark efter en årrække med ledende stillinger i IFC (International Finance Corporation) og Verdensbanken i Washington D.C. Her har hun blandt andet være CIO (Chief Investment Officer) og senest Global Industry Head of Equity.

Hun har haft ansvaret for nogle af IFC’s internationale låneprogrammer og private equity-investeringer, opbygget et offentligt-privat investeringssamarbejde i milliardklassen med en række af verdens førende forsikringsselskaber og været leder for 320 ansatte i 90 lande verden over.

Det bliver dermed en kvinde med en stærk international profil, der sætter sig i direktørstolen EKF, der med en portefølje af lån og garantier på ca. 100 milliarder kroner hører til blandt Danmarks store finansielle virksomheder.

- Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes os at tiltrække en så stærk profil til Danmark. EKF får en international topleder med solid erfaring fra krydsfeltet mellem offentlig og privat finansiering, et stærkt internationalt netværk og en god forståelse for den særlige samfundsrolle, EKF har, siger EKF’s formand, Christian Frigast.

Strategi & mål
Kirstine Damkjær får ansvaret for at implementere EKF’s strategi og målet om, at EKF i endnu højere grad end hidtil skal finansiere og risikoafdække små og store danske virksomheders eksportforretninger og internationale vækstplaner.

- EKF repræsenterer på fornemmeste vis dansk eksport og kan måle sig med de bedste. For mig er jobbet en helt unik mulighed for at kombinere min passion for international finansiering med udfordringen i at skulle stå i spidsen for en organisation med store ambitioner og lige så store evner til at levere resultater for Danmark, siger hun.

Kirstine Damkjær afløser Anette Eberhard, der for nylig stoppede i EKF for at blive Managing Partner i PKA AIP Private Funds. Kirstine Damkjær tiltræder den 1. februar 2019.

Om Kirstine Damkjær

  • Cand.scient.pol fra Aarhus Universitet i 1997
  • Chartered Financial Analyst 2015
  • Ansat i EKF’s afdeling for projektfinansiering fra 1997 - 2000
  • 18 år i Verdensbanken og IFC. De seneste ti år i ledende stillinger. Blandt andet som Chief Investment Officer, Manager for 320 ansatte i 90 lande og senest som Global Industri Head of Equity.
  • Dansk gift og mor til to børn på 11 og 13 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188