23948sdkhjf

Biogas-projekt mangler 60 millioner

Planerne for et nyt og revolutionerende biogasprojekt, som skal forbinde kraftvarmeværket direkte med gårdene, mangler stadig en del af finansieringen.
I Ringkøbing-Skjern vil man udnytte landbrugets restprodukter og revolutionere biogasbranchen.

Det skal ske ved at opbygge et system af decentrale biogasanlæg på de deltagende gårde, der kobles direkte til kraftvarmeværket i Ringkøbing. Biogassen sendes så direkte fra gårdene uden at skulle transporteres til et centralt biogasanlæg.

Udgifterne til projektet er dog omfattende, og er endnu ikke afklaret

En del af støtten er i hus
Projektet har modtaget samlet 16,3 mio. kr. kr. fra EUDP til det 35 km rørsystem som forbinder gårdene og kraftværket, samt udvikling af de decentrale biogasanlæg.

Da de samlede udgifter opgøres til 75 mio. kr. efterlader det dog en regning på små 60 mio. kr. Direktør i Bioenergi Vest, Lars Byberg, håber at få de resterende millioner fra henholdsvis regeringens igangsætningspuljer under Grøn Vækst og fra banklån.

- Hverken kommunen eller de enkelte landmænd har råd til at spytte egne penge i projektet, siger Lars Byberg, direktør i Bioenergi Vest, til foodculture.dk.

Vestjyske jobs i projektet
Håbet er, at projektet kan danne grundlag for et nyt, grønt erhvervseventyr:

- Hvis vi får de sidste penge hevet hjem, og biogassen begynder at flyde i 2012, som vi håber, så vil det skabe arbejdspladser til kommunen og måske blive et nyt Vestas-eventyr. Og det her kan jo også skabe gode forhold for landbruget, siger Lars Byberg.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062