23948sdkhjf

El-selskaber klar til at betale energirenoveringer

Energiselskaberne er flere steder klar til at ’købe’ boligejernes energibesparelser. På den måde kan de få tilskud til energirenoveringer så som isolering eller at skifte til energiruder.
Ud over besparelser på varmeregningen og CO2-besparelser giver energirenoveringer også bedre indeklima

Det kan være efterisolering i boligen eller udskiftning af døre og vinduer til mere energivenlige varianter. For mange kan det også betale sig at ændre varmekilde fra oliefyr til f.eks. jord- eller solvarme. Mange boligejere er dog ikke er klar over, at rigtig mange energiselskaber klar til at yde et tilskud, når boligen skal energirenoveres.

- Det er ærgerligt, at der ikke er flere boligejere, der er klar over denne mulighed. Mange steder fiser varmen ud af boligerne, for slet ikke at tale om de gavnlige virkninger energiforbedringer har for klimaet. Energiselskabernes tiltag er en alletiders chance for at gøre noget ved problemet, siger Martin Borgstrøm, der er direktør for Energihjem.dk.

Tilskuddet afhænger af besparelsen
Energiselskaberne er forpligtede til at deltage i Danmarks nedbringelse af CO2-udslippet. Hvor boligejere kan dokumentere, at renoveringer giver energibesparelser kan energiselskaberne ’købe’ besparelsen. Således betaler energiselskabet altså for at boligejerne sparer på energien.

For at modtage tilskud til energirenoveringer skal der være givet tilsagn inden byggeprojektet påbegyndes, da der ikke udbetales tilskud på efterbetaling. Tilskuddet er typisk en fast pris pr sparet kWh på et år.

En energiforbedring på eks. 5000 kWh om året, vil du typisk kunne opnå et tilskud på ca. 1000-2000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063