23948sdkhjf

Fransk oliekæmpe lurer på danske el- og naturgaskunder

Franske Total, der tidligere på året købte Mærsks olieforretning, overvejer at gå ind på det danske marked for el og naturgas

Den franske oliekæmpe Total pønser nu på at følge sine heftige milliardinvesteringer i Danmarks olie op med salg af gas og el til danske kunder. Det skriver Finans' e-avis.

På den måde kan energikoncernen kapre mere af værdikæden i den vigtige gasforretning, lyder det fra Michael Borrell, senior vice president med ansvar for Nordsøen og Rusland i Total.

- Vi vil kigge på, om det giver mening for os at ekspandere ind i gas- og eldistribution, siger han til Finans' e-avis.

Udmeldingen kommer, efter at Total for 47 mia. kr. overtog Mærsks olieforretning i marts. I september toppede Total milliardinvesteringen op med at annoncere købet af Chevrons andel af de danske nordsøaktiviteter. Og så er koncernen sammen med sine partnere i færd med at bruge 21 mia. kr. på at genopbygge Tyra-feltets platform i Nordsøen.

- I Danmark er vi meget synlige i udvindingen og produktionen af olie og gas, men vi vil kigge på muligheder i andre energiformer. Vi er allerede til stede inden for marketing og service, smøremidler og brændstofdistribution, siger Michael Borrell til Finans' e-avis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094